SKB Mostar: Kvesić zabranio Facebook, Twitter, You Tube…

Djelatnicima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, ali i pacijentima koji su duge bolničke dane kratili na bolničkom internetu, odnosno društvenim mrežama, ukinut je facebook, ali i twitter, myspace, youtube, te računalne igrice.

Ravnatelj Ante Kvesić takvu je odluku nazvao “sigurnosnim ograničenjem na svim računalima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar“.

Tako, kada se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar pokušavate “nakačiti” na facebook, prikaže se odluka donesena 16. travnja, kada je, kako se navodi održan sastanak u Ravnateljstvu bolnice gdje je donesen zaključak da se “zbog povećanja sigurnosti podataka, te povećanja efikasnosti u SKB Mostar, Centar za informatiku ovlašćuje da u okviru tehničkih mogućnosti onemogućava na svim računalima u S KBMostar facebook, twitter, myspace, korištenje online video servisa  u nemedicinske svrhe (youtube, vimeo, filmovizija, itd.), korištenje zabavnih sadržaja poput računalnih igara, korištenje programa za dijeljenje podataka, samoinicijativno instaliranje korisničkog softvera, i promjene sistemskih postavki” i slično.

Mailove je moguće pregledati, kao i čitati sadržaje Internet stranica, piše Dnevni list.

Takva odluka nije teško pala samo pacijentima, nego i zaposlenicima, koji su, osobito u večernjim i mirnijim satima imali priliku proviriti i na društvene mreže, a sada isto mogu samo putem mobilnog interneta.

Do kada će ovakva odluka biti na snazi u odluci Ravnateljstva se decidirano ne navodi, piše jabuka.tv.