Srijeda, 17 srpnja, 2024

SKANDALOZNO Fatihu Hasanoviću samo godina zatvora zbog pridruživanja ISIL-u

Must Read

Sud BiH osudio je danas Fatiha Hasanovića na godinu dana zatvora za kazneno djelo organiziranje terorističke skupine s ciljem pridruživanja terorističkoj organizaciji Islamska država (IS) u Siriji i Iraku.

Hasanović je dobio minimalnu kaznu zatvora jer je ranije sklopio sporazum o priznaju krivice s Tužiteljstvom BiH koju je danas Sud BiH nakon razmatranja prihvatio.

Odbijena je optužba za neovlaštenu nabavku i držanje veće količine naoružanja koja je pronađena nakon njegovog uhićenja u obiteljskoj kući jer je Tužiteljstvo BiH izmijenilo optužnicu protiv optuženog.

Hasanović je bio prvooptuženi u predmetu „Hasanović i drugi“ kojima se sudi u Sudu BiH za ograniziranje terorističke skupine, ali je nakon priznanja krivice predmet razdvojen. Ovo je drugi slučaj da je optuženi u ovom predmetu priznao krivicu. Prije dva tjedna isto je učinio i Emin Hodžić koji je također osuđen na godinu dana zatvora.

Trenutno se za ista kaznena djela sudi osmorici u ovom predmetu Enesu Mešiću, Jasminu Jašareviću, Mirzi Kapiću, Salki Imamoviću, Ademu Karamuji, Fikretu Hadžiću, Ibrahimu Delića i Samiru Hadžaliću, podsjeća Avaz./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -