Published On: Čet, srp 12th, 2012

SKANDAL U NJEMAČKOJ: Najbolje zaposlenike nagradili orgijama s prostitutkama!

Jedna od najmoćnijih osiguravateljskih firmi u Njemačkoj Munich Re je svoje najbolje zaposlenike 2007. nagradila – orgijama s prostitutkama u Budimpešti! Mnogi analitičari ističu da je riječ ne samo o seks-skandalu, nego o još jednom pokazatelju mizoginije u njemačkim korporativnim krugovima

Dobri poslodavci se uvijek trude nagraditi svoje istaknute zaposlenike za uspješan rad, ili bi tako barem trebalo biti, no čini se da u velikom njemačkom osiguravatelju Munich Re nisu baš razmišljali glavom 2007. godine, kada su svoje najbolje prodavatelje za nagradu poslali u Budimpeštu – na orgije s prostitutkama!

Podružnica Munich Re je svojih sto najboljih agenata nagradila vikend-ekskurzijom u glavni grad Mađarske, gdje su zaposlenici – svi redom muškarci – odvedeni u skupe toplice Gellert. Tamo ih je u posebnoj dvorani dočekalo dvadeset prostitutki koje su nosile crvene, bijele ili žute trake, s time da je menadžment kompanije imao za sebe posebno odvojene djevojke na raspolaganju. Nakon seksa bi se pak seksualnim radnicama nalijepila markica na podlakticu, kako bi se znalo da je odradila traženi seksualni zadatak, s time da su neke djevojke na kraju orgija imale i po desetak naljepnica na ruci!

Kućne snimke seksa koje su dizale prašinu

Deutsche Welle je skandaloznu priču objavio prije mjesec dana i od tada se Munich Re pokušava oprati od sramote, koja – između ostaloga – ukazuje na to što se događa kada se u vodeće strukture biznisa ne dozvoljava pristup ženama. Teško je povjerovati da bi uprava, u kojoj sjedi i barem jedna žena, oduševljeno prihvatila ideju da se zaposlenike nagrađuje orgijama s mađarskim prostitutkama. Još gore, o tome se aludiralo i u newsletteru firme, u kojem se pisalo o ‘stvarima koje su se dogodile, a nisu se nikad dogodile’.

U ljevičarskom Tageszeitungu je korporacija zbog svega spomenutog dobila jezikovu juhu: ‘Muškarci na poslu promiču druge muškarce sa sličnim svjetonazorom te tako nastaje kultura isključivanja. Očito je da nitko nije razmišljao o ženama ili homoseksualcima kada se kao nagrada za dobar rad organizira orgija u mađarskom bordelu.’

U svakom slučaju, Munich Re, odnosno njegova podružnica Ergo, ispričao se zbog orgija iz 2007. te najavljuje da više neće na takav način nagrađivati svoje zaposlenike. O većoj zastupljenosti žena u najvišim strukturama firme ipak nije bilo riječi.

Seks-skandal u Njemačkoj
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare