SKANDAL Saudijski princ Salman drži 17 zatočenih zapadnjačkih biznismena?

Daily mail piše kako se zapadnjački poduzetnici, zajedno s još nekim uhićenima, nalaze u Ritz Carltonu u Rijadu, gdje ih čuva naoružana straža.

Sedamnaest američkih, britanskih i francuskih poduzetnika uhićeno je prošlog mjeseca u Saudijskoj Arabiji po naređenju saudijskog princa Mohammeda Bin Salmana. Zatočeni su zajedno s drugim poslovnim ljudima, prinčevima i dužnosnicima.

Neki su, navodno, i mučeni, piše Daily Mail. Princ Mohammed Bin Salman izjavio je kako su tim uhićenjima okončali korupciju, ali mnogi ta uhićenja smatraju konsolidacijom njegove moći.

Posebice s obzirom na to da su neki od uhićenih među najbogatijim ljudima na svijetu, poput princa Alvalida bin Talala, čiji portfolio uključuje udio u Uberu, Twitter i Citigroupu.

Daily mail piše kako se zapadnjački poduzetnici, zajedno s još nekim uhićenima, nalaze u Ritz Carltonu u Rijadu, gdje ih čuva naoružana straža. Hotel s pet zvjezdica tako je pretvoren u najluksuzniji zatvor na svijetu.  Navodno ih vješaju naopako i potom tuku tijekom ispitivanja. Među onima koji su tako mučeni navodno je bio i princ Alvalid.