Published On: Pet, pro 31st, 2021

SJAJNA VIJEST ZA KRAJ GODINE: Čitlučanin Borna Pehar sjajan na Europskom kadetskom šahovskom prvenstvu

Od 26. do 31. prosinca u “Bal sali” hotela “Park” u Novom Sadu održano je 20. Europsko prvenstvo u ubrzanom i brzopoteznom šahu za mlade šahiste uzrasta do: 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, kao i 2. Ekipno prvenstvo Europe za mlade u ubrzanom šahu – rapid, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Čast nam je da se možemo pohvaliti da je i ŠK Brotnjo imao svog kandidata na ovako renomiranom natjecanju. Naša mlada nada Borna Pehar ostvario je vrlo dobre rezultate. Najveći uspjeh je bilo osvajanje fantastičnog 4. mjesta na Ekipnom prvenstvu Europe” – poručili su iz ŠK Brotnjo.

20. PRVENSTVO EUROPE U UBRZANOM ŠAHU ZA MLADE – RAPID

Turnir se igrao devet kola po Švicarskom sustavu (jedna partija po kolu), uz tempo igre: 15 minuta + bonus 10 sekundi po igraču. Borna je nastupio u kategoriji “O12” i u konkurenciji od 57 igrača skupio je 4,5 boda i završio nastup u sredini poretka.

20. PRVENSTVO EUROPE U BRZOPOTEZNOM ŠAHU ZA MLADE – BLITZ

I “blitz” se igrao Švicarskim sustavom devet kola (dvije partije po kolu), tempo igre: 3 minuta + bonus 2 sekunde po igraču. Nakon 18 teških partija naš kadet je osvojio 9,5 bodova i još jednom se pozicionirao u zlatnoj sredini.

U konkurenciji 27 ekipa nakon 7 kola, reprezentacija BiH u sastavu : Sanjin Ćulum, Ismet Mešić, Karlo Pavičić i Borna Pehar podijelila je odlično 3. mjesto, nažalost po dodatnom kriteriju, na kraju završavaju na 4. mjestu. Iza njih su ostali: Srbija, Austrija, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka… – priopćeno je iz Šahovskog kluba Brotnjo./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare