ŠIPTARSKA POSLA: Stare dove Hrvatima u BiH bivšeg albanskog predsjednika Mesićija

Mesic_krivokletnikBivši albanski predsjednik Mesić, valjda u nedostatku pozornosti , suočen sa sudskim presudama, istragama, haškom optužnicom, dokazivanjem porijekla novca za kupovinu brojnih nekretninau, skoknuo je u trodnevnu. posjetu Zenici.

U intervju za Oslobođenje izrazio je svoje oduševljenje prvim boravkom u Zenici, a na upit što bi volio da shvate ljudi na ovim prostorima, ponovio je svoje opservacije kako je “arhitektura našeg prostora završena, da nema više promjene granica, da treba u svojim granicama tražiti zadovoljstvo i sreću svojih građana.

-Želio bih da shvate da treba organizirati društvo i državu tako kako su organizirana moderna demokratska društva. Ali, da bi se to postiglo, moramo svi – i mi koji smo sada pred ulaskom u Europsku uniju i oni koji se spremaju – ostvariti eurostandarde i ispuniti uvjete koje postavlja taj klub, koji je danas u svijetu najelitniji političko-gospodarski klub. On ima svoja pravila i tih pravila se treba držati.

Na upit boji li se negativnih reakcija u Hrvatskoj ili možda Hrvata u Hercegovini zbog posjete Zenici i BiH, kazao je kako neće biti nikakvih negativnih efekata.

-Ja samo ponavljam jedan princip za koji sam se zalagao i dok sam bio predsjednik Republike, kada sam Hrvatima u BiH slao poruku da su oni građani Bosne i Hercegovine, da je njihov glavni grad Sarajevo i da svoju sreću i zadovoljstvo traže tu, a da svoju politiku kreiraju zajedno s druga dva naroda u BiH. Bilo bi dobro da netko iz Beograda pošalje takvu poruku Srbima u BiH. Ne u entitet, nego u državu BiH.

“Da izgube iluziju oni koji misle da će se mijenjati granice. Ulaskom u Europu, granice se otvaraju i to je ono što je za nas sve važno. Hrvati svi neće živjeti u Hrvatskoj, ali će živjeti u svom ukupnom kulturnom korpusu. Svi Bošnjaci neće živjeti u Bosni, ali će živjeti u svom ukupnom kulturnom korpusu. Tako je kad su granice otvorene… To isto vrijedi i za Srbe i za Albance. Dakle, kad takva vizija takve Europe prevlada, onda će biti sasvim normalno da se sve druge zemlje uključuju u Europsku uniju-izjavio je Mesić u intervju za Oslobođenje. (Dnevnik.ba)