SAMO SIROTINJU HAPSE: SIPA uhitila gospodina Ahmetovića zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti. Murpheya koji je štitio teroriste više od 10 godina, još uvijek nisu…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Sarajeva uhitili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i javno podsticanje na terorističke aktivnosti, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

U skladu sa naredbom Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine pretresen je stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba, s ciljem pronalaska dokaza koji upućuju na izvršenje navedenih krivičnih djela, priopćeno je iz SIPA-e.

Osumnjičena osoba je nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog predato u dalju nadležnost Tužiteljstva BiH.

Avaz saznaje da je uhićen Aldin Ahmetović. On je između ostalog prijetio i Veleposlanstvu SAD.

Riječ je o osobi koja je sklona uzimanju narkotika, ali će, kako saznaje Avaz, danas biti puštena.

Podsjetimo : Javna je tajna da je US ambasador osigurao imunitet na Sudu za ratne zločine skupini terorista iz Bugojna. On to nema pravo činiti ni s diplomatskim imunitetom. Umjesto da bude uhićen i procesuiran na sudu BIH taj gospodin smatra da ima pravo miješati se u doslovce svako unutarnje pitanje u  BIH. Apeliramo na Tužiteljstvo BiH da bez iznimke radi svoj posao ili neka očekuju sutra anarhiju na ulicama. Nećete privoditi sitne ribe i klanjati se krupnima. Ne plaćamo vas za to.

Evo vam dokaz po stoti put da je Murphey notorni mafijaš koji uzima lovu trgujući utjecajem ambasade:

Ovo je čisti pritisak na sud i lobiranje kod vlastite vlade da se potencijalnog ubojicu zaštiti. Izvolite obraditi slučaj. Isto tako draga SIPA ako vam je poznat ustav BIH znate da je cenzura zabranjena u BiH. Kada planirate upasti u uredništva FTV-a i FACE TV-a i postaviti im pitanje zašto je ovaj dokument zabranjen za objavu te tko ga je zabranio.

Ili vi upadate samo Poskoku?