Published On: Čet, ožu 25th, 2021

SIPA u Tarčinu presrela vozilo i pronašla pun prtljažnik eksploziva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Kantona Sarajevo, u mjestu Tarčin uhitili jednu osobu zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Sarajevo, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom u prtljažniku navedenog vozila otkrili i privremeno oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama. Pored navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo te mobilni telefon.

U nastavku aktivnosti, policijski službenici SIPA-e danas su u Tuzli pretresli i stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u tijeku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predana u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevo.


uskrs ephzhb