SILOM NA SILU: Po mraku oštećen po mraku postavljeni spomenik ispred Gradske vijećnice

Jutros nešto iza 2 u Mostaru se čula detonacija koja je uznemirila stanovništvo. Eksplozija se dogodila ispred gradske vijećnice, gdje je uništen spomenik pripadnicima Armije RBiH.

Prema prvim raspoloživim informacijama nije bilo ozlijeđenih osoba niti materijalne štete na okolnim objektima. Spomenik u obliku ljiljana je prepolovljen.
Oštećeni spomenik, jedan od spomenika “prijeporaa” postavljenih ispred Gradske vijećnice. Jedan je spomenik na tom mjestu poginulim braniteljima HVO-a, a drugi, noćas oštećeni, mostarci su u šali nazivali “inat spomenik”.  Postavljen je preko noći uz spomenik poginulim braniteljima HVO-a.
Policija jutros osigurava mjesto događaja, a promet u smjeru sjever – jug od Španjolskoga trga do Doma zdravlja zatvoren je.
10:30 – Bešlić osudio podmetanje eksplozivne naprave
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić osudio je podmetanje eksplozivne naprave pod spomenik pripadnicima Armije BiH u Mostaru. U kratkom priopćenju odaslanom medijima navodi se kako Gradonačelnik očekuje kako će policija pronaći i kazniti počinitelje ovoga djela.