Published On: Ned, tra 23rd, 2017

Šešelj: Ako pobijedi Le Pen, kraj EU kakvu poznajemo

Predsjednik Srpske radiklane stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je danas da će, ukoliko u Francuskoj na predsjedničkim izborima pobijedi lider Nacionalnog fronta Marin le Pen, to biti kraj Evropske unije kakvu danas svi poznajemo.

On je gostujući na TV Pink kazao, da će ta pobjeda EU svesti na Njemačku i “grupu njemačkih satelita”, odnosno da će u EU ostati sve tri zemlje Beneluksa, Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska .

Prema riječima Šešelja, Srbija mora što prije da se opredijeli kome će se okrenuti, jer još dugo ne može da sjedi, kako je naglasio, ” na dvije stolice”.

“Vučić sjedi na dvije stolice, hoće u EU, a hoće i prijateljstvo sa Rusijom, to je nemoguće na dugoj stazi i u najskorije vrijeme moraće da se opredjeli”, kazao je Šešelj, dodajući da je podrška koju je Vučić dobio od Putina pred predsjedničke izbore bila ključna da osvoji preko 50 odsto glasova na izborima za predsjednika Srbije.

Šešelj je dodao da on podržava sve mogućnosti koje se pronalaze da se Srbija približi Rusiji, jer je on za tu opciju.

“Rusija se vratila na Balkan i nju odatle niko neće otjerati. Sad je pitanje hoćemo li mi naše interese da združima sa njihovim da bi” sačuvali ono što je u našim rukama, odnosno povratili ono što smo izgubili, ili ćemo i dalje hodati po tankoj žici, malo tamo malo ”vamo, pa na kraju da izgubimo sve”, kazao je Šešelj.

Šešelj je naveo i da prethodni predsjednički izbori u Srbiji nisu bili “fer plej”, da je bilo brojnih neregularnosti, među kojima je naveo da su na Kosovu sprovedeni bez ikakve kontrole, kao i prihvatanje kandidature Preletačevića gdje skoro nijedan dokument nije bio validan.

“Ja sam poražen na izborima i moji utisci ne mogu biti pozitivni. Nisu ni izbori bili fer plej, a to kažu i oni koji su analizirali koliko je koji kandidat imao prostora u medijima”, rekao je Šešelj, dodavši da je njegov program bio striktno držanje Ustava, dok su svi drugi predsjednički kandidati davali obećanja za koja predsjednik Republike nema ovlašćenja.

(Vijesti.ba)