Subota, 22 lipnja, 2024

ŠERIJAT? Bošnjakistan želi zabraniti brdski biciklizam!

Must Read

biggerU kakvoj nebuloznoj zemlji živimo, govori i Nacrt zakona o zaštiti prirode u kojem se zabranjuje vožnja bicikla izvan ceste i uređenih staza, koje je predložilo nelegalno ustaško-reketarsko  ministarstvo okoliša i turizma.

Apsurd je još veći u činjenici da je među najboljim avanturističkim odredištima National Geographica u ovoj godini, izabrana i naša zemlja kao odredište za vožnju mountain bikea.

Citiramo:

Članak 14.

Radi sprječavanja nanošenja šteta na prirodi zabranjeno je na područjima izvan naselja i izvan svih vrsta cesta, poljskih puteva, uređenih staza i poligona za vožnju (test vožnje, cross vožnje, off-road vožnje, sportske, najtecateljske i promotivne vožnje, te njima slični oblici korištenja), voziti, parkirati ili organizirati vožnje vozilima na motorni pogon i biciklima osim u slučajevima obavljanja službene dužnosti, poljoprivrednih, šumarskih ili drugih dopuštenih djelatnosti, odnosno kada je to u skladu s ovim Zakonom i drugim propisima.

Ako se ovaj zakon usvoji možemo prodati svoje brdske bicikle jer nemamo izgrađene staze, a ne možemo ih graditi jer Nacrt zakona o šumama ih uopće ne predviđa niti trenutno postoji zakon na osnovu kojeg bismo ih izgradili ili označili, upozoravaju biciklisti.

Iz mostarskog kluba pozivaju da se zaintersirani, u što većem broju okupe u srijedu,23. svibnja 2012. u Hutovom blatu, u hotelu Karaotok, gdje je s početkom u 11 sati zakazana javna rasprava i dignu svoj glas protiv ovog zakona, s jednim ciljem da se iz člana 14. izbace biciklisti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -