Published On: Pet, ruj 21st, 2018

Sergej Lavrov stigao u BiH

 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je sinoć doputovao u Bosnu i Hercegovinu, danas će u Sarajevu razgovarati s vrhom države o suradnji BiH i Rusije. Kako je najavio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, glavna tema razgovora bit će ekonomska suradnja.

“Uvjeren sam da će posjet učvrstiti veze Rusije s BiH i RS”, rekao je Crnadak uoči posjete Lavrova.

On je napomenuo kako će ruski ministar boraviti u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, te posjetu ocijenio vrlo značajnom, jer je Rusija, kako je rekao, “prijateljska zemlja, važan geopolitički faktor i vanjskotrgovinski partner BiH”.

Osim o ekonomskim pitanjima, teme o kojima će se danas razgovarati su mutilateralna suradnja, kao i podrška koju Rusija daje Dejtonskom sporazumu.

Crnadak: Rusija se neće miješati u izbore u BiH!

Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, Lavrov će se susresti i sa ministrom Crnatkom i tom prilikom bit će potpisan plan suradnje dva ministarstva.

U Banjoj Luci će u poslijepodnevnim satima Lavrov razgovarati s predsjednikom entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, te, između ostalog, posjetiti rusko-srpski centar.

“Siguran sam da se Rusija neće miješati u izbore u BiH i da ovaj posjet neće biti iskorišten u predizborne svrhe s bilo koje strane”, naglasio je ministar Igor Crnadak.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare