Published On: Uto, kol 28th, 2012

SELJAČKA BUNA: Traže Jerkinu, Ivankovićevu i Lijanovićevu glavu

Na sastanku koordinacije poljoprivrednih federalnih udruženja i saveza FBiH održanom jučer u Mostaru donesena je odluka da poljoprivredni proizvođači izvrše blokadu graničnih prijelaza i putnih komunikacija na prostoru Bosne i Hercegovine dana 03. rujna. 2012. godine u vremenu od 12 do 14 sati, zbog neispunjavanja zahtjeva spomenute koordinacije od strane resornih institucija.

Između ostalog, s najavljenog prosvjeda upozorenja bit će upućen zahtjev za ostavkom Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića Lijanovića – zbog, kako navode, nepoštivanja zakonske legislative, nepoštivanja i neprovođenje zaključaka s tematske sjednice Zastupničkog Doma Parlamenta FBiH od 24.04. 2012. godine, protuzakonitog trošenja proračunskih sredstava, onemogućavanje ostvarenja prava novčanih podrški kroz Program i Pravilnik za proizvodnje ( ovčarskoj, pčelarskoj, povrtlarskoj, peradarskoj, ratarskoj proizvodnji i td.), plansko uništavanje domaće poljoprivredne proizvodnje u korist lobija uvoznika poljoprivrednih proizvoda…

Prosvjednici traže i hitnu isplatu poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za prvih 6. mjeseci 2012. godine, kao i odgovornost Vlade FBiH za neprovođenje zaključaka tematske sjednice Zastupničkog Doma Parlamenta FBiH od 24.04. 2012. godine,

Predstavnici koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza FBIH su u protekloj godini dana imali na desetine razgovora sa Premijerom Vlade FBIH i resornim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i ukazivali na to da ovako vođena poljoprivredna politika od strane Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića Lijanovića vodi primarnu poljoprivrednu proizvodnju u propast.

Pokušali su sa svojim prijedlozima popraviti položaj primarnih poljoprivrednih proizvođača, ali ni jedan prijedlog koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza Federalno ministarstvo, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva nije prihvatilo te je nastavilo provoditi svoju poljoprivrednu politiku izričito na štetu primarne poljoprivredne proizvodnje i proizvođača, te su tako bili prinuđeni na ove prosvjede upozorenja.(Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare