Subota, 15 lipnja, 2024

Selimović: SDA mora shvatiti da više nije u vlasti, već u oporbi

Must Read

Stranka demokratske akcije (SDA) mora biti svjesna da nije više vlast u Federaciji BiH i BiH, već oporba, izjavio je Jasenko Selimović, šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u federalnom Parlamentu.

“Upućivanje zahtjeva za otpočinjanjem konsultacija o imenovanju novog ministra prostornog uređenja FBiH i kandidiranjem Čedomira Lukića za tu funkciju krajnje je neozbiljno. SDA se na taj način ruga parlamentarnoj proceduri”, rekao je on.

Komentirajući zahtjev zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH za održavanjem izvanredne sjednice upućen, kako oni navode, predsjedavajućem Zastupničkog doma Denisu Zvizdiću, Selimović je rekao da oni kao klub imaju legitimno pravo podnijeti bilo kakav zahtjev, prema kojem će se odrediti predsjedavajući u skladu s ovlaštenjima koja mu pripadaju, ali je problem što je Zvizdić smijenjen i razriješen funkcije predsjedavajućeg Zastupničkog doma.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić iz SDA smijenjen je na sjednici ovog doma održanoj 26. lipnja, a na tu funkciju je imenovan Fehim Škaljić iz Saveza za bolju budućnost BiH.

Na sjednici je smijenjen i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Stanko Primorac iz HSP-a.

Razrješenje Zvizdića i Primorca predložio je Klub zastupnika HDZ-a, uz obrazloženje da postoji opasnost od opstrukcija u funkcioniranju parlamenta i drugih institucija, kao i da se donesu zaključci i odluke s ciljem otklanjala prepreka, što su zastupnici SDP, HDZ 1990 i SBB prihvatili. (Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -