Published On: Ned, srp 1st, 2012

Selimović: SDA mora shvatiti da više nije u vlasti, već u oporbi

Stranka demokratske akcije (SDA) mora biti svjesna da nije više vlast u Federaciji BiH i BiH, već oporba, izjavio je Jasenko Selimović, šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u federalnom Parlamentu.

“Upućivanje zahtjeva za otpočinjanjem konsultacija o imenovanju novog ministra prostornog uređenja FBiH i kandidiranjem Čedomira Lukića za tu funkciju krajnje je neozbiljno. SDA se na taj način ruga parlamentarnoj proceduri”, rekao je on.

Komentirajući zahtjev zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH za održavanjem izvanredne sjednice upućen, kako oni navode, predsjedavajućem Zastupničkog doma Denisu Zvizdiću, Selimović je rekao da oni kao klub imaju legitimno pravo podnijeti bilo kakav zahtjev, prema kojem će se odrediti predsjedavajući u skladu s ovlaštenjima koja mu pripadaju, ali je problem što je Zvizdić smijenjen i razriješen funkcije predsjedavajućeg Zastupničkog doma.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić iz SDA smijenjen je na sjednici ovog doma održanoj 26. lipnja, a na tu funkciju je imenovan Fehim Škaljić iz Saveza za bolju budućnost BiH.

Na sjednici je smijenjen i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Stanko Primorac iz HSP-a.

Razrješenje Zvizdića i Primorca predložio je Klub zastupnika HDZ-a, uz obrazloženje da postoji opasnost od opstrukcija u funkcioniranju parlamenta i drugih institucija, kao i da se donesu zaključci i odluke s ciljem otklanjala prepreka, što su zastupnici SDP, HDZ 1990 i SBB prihvatili. (Srna)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare