Radivojević: Spreman sam na poligraf, ali neka dođu i lažovi iz SDA

Desnica Radivojević izjavio je za “Dnevni avaz” da ne zna “kako se više braniti od napada i podmetanja” koji posljednjih dana dolaze iz njegove dojučerašnje stranke Stranke demokratske akcije!

Pokušaji iz SDA da na sve moguće načine diskreditiraju Radivojevića počeli su nakon što je ministar glasao za dnevni red sjednice tzv. Vlade FBiH na kojoj su smijenjeni nadzorni odbori nekoliko javnih kompanija. Uslijedila je, Radivojević tvrdi krivotvorena ostavka koju je SDA poslala tzv. predsjedniku FBiH, a koju je Živko Budimir i potpisao.

– Prije sjednice Vlade FBiH rekli su mi da, ako glasam za dnevni red, spremni su na sve, da idu do uništenja. Sada se borim sam protiv svih. Ne znam više što da radim. Predlažem da idemo na poligraf, da dokažem ovo što govorim, ali neka i oni lažovi dođu. Nisam nikoga prozivao i nemam namjeru spuštati se na njihovu razinu. Ali, imam mnogo toga reći o njima. Polako, doći će vrijeme – kazao je Radivojević.

S obzirom na to šta je sve vidio posljednjih godina u SDA, on se pita što da radi. Možda, kako kaže, da ide “od revizije do revizije i dokazuje što je tko uzeo”. Radivojević, pak, poručuje da će se “vidjeti šta je SDA sve činila kada dođe vrijeme da se otvaraju prljave stvari”.

SDA je optužila  Nikšića i Radivojevića za  sumnjive poslove. Iz ove stranke traže zakazivanje izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH povodom potpisivanja protokola o suradnji između Vlade FBiH i rusko-njemačke firme IFC-IFM.

Radivojević pojašnjava da se radi o običnom protokolu kakav se potpisuje s mnogim investitorima, te da su tvrtke IFC-IFM na sastanku kojem je nazočila brojna delegacija iz FBiH prezentirani projekti i studije izvodljivosti. Uz to, poručeno im je da mogu sudjelovati u javnom pozivu, koji će biti raspisan. Komentirajući optužbe SDA, Radivojević kaže da ljudi u SDA “nisu normalni”, te dodaje da nitko u ovoj zemlji ne može potpisati ugovor bez javnog poziva.

Međutim, jasno je, kaže, da se radi o osveti i podmetanju.

– Oni misle da je meni netko dao pare da bih glasao za dnevni red sjednice. Isto su mi Srbi podmetali kad sam ušao u SDA. Oni, jednostavno, ne mogu vjerovati da je netko iz moralnih razloga nešto uradio. Jednostavno, nisam to više mogao izdržati. Htio sam presjeći i učinio sam to – pojašnjava Radivojević.

Komentirajući činjenicu da bi Kantonalni sud u Sarajevu sutra po njegovom zahtjevu trebao donijeti odluku o mjeri privremenog osiguranja, Radivojević kratko kaže da vjeruje u bh. pravosuđe, te još jednom ponavlja da je njegova ostavka krivotvorena!

more recommended stories