Published On: Sub, pro 4th, 2021

Selak Raspudić: Ne budu li građani upravljali pandemijom, mogli bi rasti neredi

GOŠĆA Dnevnika Nove TV u subotu je bila saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić.

Ona je kazala da je interes za potpisivanje peticije za referendum o covid-potvrdama, koju je inicirao Most, bio velik i zahvalila je volonterima koji sakupljaju potpise, kao i građanima, kako bi “konačno preuzeli stvari u svoje ruke u upravljanju pandemijom.”

“Potpisuju i cijepljeni i necijepljeni koji glasuju za različite političke opcije. Svima je jedna stvar zajednička, a to je da im je dosta stožerokracije”, kazala je Selak Raspudić.

Na pitanje zašto je potreban referendum, ako uzmemo u obzir da postoji suglasje oko referendumskog pitanja o ustavnim izmjenama o uvrštavanju pandemije, a drugo pitanje već je zakonodavno riješeno, Mostova zastupnica je odgovorila da je to što se događa s covid-potvrdama protupravno nasilje u RH.

“Plenković je prvo donio odluku, počeli su provoditi odluku, a tek onda se sjetili mijenjati zakon koji će provoditi tu odluku. Tako nešto je nedopustivo, ne samo zbog covid-odluka kao takvih nego i zbog demokracije kao takve”, rekla je Selak Raspudić.

Kaže da su potpisi prije referenduma jasna poruka

Na pitanje vjeruje li da će oba pitanja biti potvrđena, odgovorila je da su oba pitanja napravili u dogovoru s najboljim ustavnopravnom stručnjacima te ne sumnjaju u njihovu kvalitetu. Neovisno o tome što će oni reći, već broj prikupljenih potpisa je referendum prije samog referenduma, a time će građani poslati jasnu poruku, kazala je Raspudić te podsjetila što se dogodilo s referendumskom inicijativom da je 67 godina previše za odlazak u mirovinu.

“Kada se skupio dovoljan broj potpisa, nije bilo referenduma, nego su promijenili zakon na način na koji je to inicijativa tražila. Ovo je demokracija, a u demokraciji volja naroda je sve”, poručila je Mostova zastupnica.

Na pitanje koincidira li najavljeni prosvjed za “rušenje Vlade” s posljednjim danom prikupljanja potpisa, Selak je uzvratila kako vidimo što se događa u Europi.

“Mi ne možemo biti sigurni hoće li netko preko noći bez objašnjenja uvesti obavezno cijepljenje za djecu ili odlučiti da će zatvoriti pola naših građana. Zbog svega toga ovaj referendum je jedini legitimni način da se sve nezadovoljstvo građana kanalizira kroz institucije”, istaknula je Marija Selak Raspudić, dodavši da građani moraju dobiti priliku za upravljanje pandemijom. Ako se to ne dogodi, izrazila je bojazan da će rasti neredi i prosvjedi na ulicama, što nitko ne bi htio.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ramazzoti
Ramazzoti
1 mjesec prije

Meni je simpatična ova Marijica. Volio bih je vidjeti u bikiniju.

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Ramazzoti
1 mjesec prije

O Žigolo nismo te poznali sory

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Ramazzoti
1 mjesec prije

smanji doživljaj

Chara
Chara
Odgovori   Ganga🐉
1 mjesec prije

Šššššoooo jarane?

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Chara
1 mjesec prije

udata je ako nisi znao

Mećanje
Mećanje
Odgovori   Ganga🐉
1 mjesec prije

Pa dobro jbt- kahva je kahva, hurma je hurma.😂
Nismo spali da ih zatvaramo u zidove ko patrijoti.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Ramazzoti
1 mjesec prije

I ja bi

HercegovinaMostar
HercegovinaMostar
1 mjesec prije

HALO VISE ANTI-VAKSERI PRIMITIVNI KRETENI CIJEPITE SE VISE DA IZADEMO IZ TE PANDEMIJE