Published On: Sub, pro 4th, 2021

Britanija postrožuje uvjete za ulazak u zemlju, svi će se morati testirati

BRITANIJA će tražiti od svih putnika koji dolaze u zemlju da se prije polaska testiraju na covid dok će oni koju doputuju iz Nigerije morati u karantenu u hotelima kako bi se usporilo širenje omikron varijante, rekao je u subotu britanski ministar zdravstva, a Nigerija će biti dodana i na “crvenu listu” putovanja.

Premijer Boris Johnson rekao je da su ograničenja putovanja nužna kako bi se usporilo širenje omikrona, dok znanstvenici pokušavaju u kratkom vremenu saznati što više o ovoj varijanti koronavirusa, njezinoj prenosivosti i učinkovitosti cjepiva protiv nje.

“Podatke smo pregledavali posljednjih tjedan dana otkako smo saznali za omikron i vidimo sve veći broj slučajeva povezanih s putovanjima”, rekao je ministar zdravstva Sajid Javid u emitiranom isječku.

“Uvijek smo govorili da ćemo djelovati brzo ako bude potrebno… i zato smo odlučili unijeti ovu promjenu vezano uz testiranje prije polaska.”

Nigerija će biti dodana na britansku “crveni listu”

Zahtjev za testiranje prije polaska značit će da svi putnici koji dolaze u Britaniju moraju napraviti test najviše 48 sati prije vremena polaska. Ta odredba stupa na snagu u utorak u 4 sata ujutro po GMT-u (5 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija će biti dodana na britansku “crveni listu” putovanja u ponedjeljak u 4 sata po GMT-u.

Javid je rekao da se broj slučajeva omikrona u Britaniji popeo na oko 160, a da je Nigerija druga nakon Južnoafričke Republike (JAR) po broju slučajeva omikrona povezanih s putovanjima.

JAR i devet drugih južnoafričkih zemalja dodane su na crvenu listu prošlog vikenda, što znači da je ulazak dopušten samo građanima ili stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva koji potom moraju biti u karanteni u hotelu.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ramazzoti
Ramazzoti
1 mjesec prije

Nema to veze dok ne sredite situaciju unutar uk. Prije 3 dana sam doletio iz Londona. Nigdje maske, kafane pune… Gore nego na čaršiji u Sarajabadu.