Published On: Sub, srp 21st, 2018

Šef crnogorske diplomacije Trumpu: Mi smo miroljubivi, samo se agresivno borimo…

Šef crnogorske diplomacije Srđan Darmanović izjavio je da je Crna Gora miroljubiva zemlja, koja se agresivno borila za svoju slobodu.

Darmanović je to izjavio komentirajući izjavu predsjednika SAD Donalda Trumpa, koji je ranije rekao da su „Crnogorci agresivni i da mogu izazvati Treći svjetski rat“.

Darmanović je ocijenio da su odnosi Crne Gore i SAD jaki i partnerski i da će tako biti i ubuduće.

„Predsjednik je možda imao dobre informacije o Crnoj Gori, mi smo se agresivno borili za svoju slobodu i protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu. Ako je mislio na tu agresivnost, mi smo na to ponosni, tako da u tome nema ništa sporno“, naveo je Darmanović.

Kada je riječ o dijelu izjave koja se odnosi na Treći svjetski rat, kako navodi Darmanović, i tu je kontekst zamijenjen.

„Nije reč o tome da Crna Gora može izazvati treći svetski rat, jer mi nemamo te kapacitete, ne verujem da je naša snaga toliko precijenjena, nego da bi napad na Crnu Goru od neke treće strane mogao do toga dovesti i da bi se onda aktivirao član pet. Ne verujem da su NATO zemlje u opasnosti da ih netko napadne“, zaključio je Darmanović, prenijela je RTCG.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare