Published On: Sub, ruj 1st, 2012

SDP osudio Budimirovu odluku o pomilovanju Mirse Švicarca

Socijaldemokratska partija  (SDP) BiH osudila je odluku predsjednika bošnjačkog  entiteta Živka Budimira da pomilki  jednog od “najopasnijih kriminalaca u BiH Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, koji se u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) u Zenica nalazio na izdržavanju kazne za pokušaj ubojstva”, priopćio je SDP BiH. 

“Predsjednik Bošnjakistana pokazao je šta za njega znači pravna država, javni poredak i sigurnost građana, kao i borba protiv kriminala i korupcije. U danu kada je na Ustavnom sudu Bošnjakistana održavana javna rasprava na kojoj je i sam sudjelovao našao je vremena potpisati odluku o pomilovanju čovjeku koji je u dva navrata bio na Interpolovim potjernicama i koji je u međuvremenu osumnjičen za nekoliko teških krivičnih djela protiv opće sigurnosti u BiH uključujući pucnjave, te napade na osobe i njihovu imovinu”, priopćio je Centar za informiranje SDP BiH.

SDP BIH je mišljenja da se ovako nešto u RS-u ili Trećem entitetu nikako ne bi moglo desiti te poziva na ubrzanje smjene Živka Budimira.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare