Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

SDP: Izdajničkim priopćenjem SDA pokazala podanički odnos prema Dodiku

Must Read

SDP BiH je danas reagirao na priopćenje SDA. U jučerašnjem sramnom i izdajničkom priopćenju SDA ponovo su iznesene laži na račun Predsjednika SDP-a. Ovim priopćenjem su SDA i njen lider Sulejman Tihić po tko zna koji put pokazali svoj podanički odnos prema Dodiku, zbog kojeg ne poštuju ranije odluke Predsjedništva BiH i Predsjedavajućeg Bakira Izetbegovića koji je dao instrukciju za glasovanje o Rezoluciji o Siriji.

Osporavanjem odluke svog stranačkog kolege Izetbegovića u Predsjedništvu BiH u vezi s ratnim stanjem u Siriji, Tihić je zauzeo suprotnu stranu u odnosu na 133 zemlje svijeta, uključujući sve države članice EU, SAD i naših susjednih država. Tako je Tihić, negirajući Ustav BiH, a u svojoj slijepoj borbi za očuvanje privilegija, dao bezuvjetnu podršku Dodiku, navodi se u priopćenju SDP-a i dodaje:

Sulejman Tihić, okružen licima s američke crne liste, posljednja je osoba koja SDP i njenog predsjednika Zlatka Lagumdžiju može i smije optuživati za blokiranje puta BiH ka EU i NATO. Upravo su u vlast i fotelje zaljubljeni Tihić i SDA pokušali Bosnu i Hercegovinu zaustaviti na euroatlantskim integracijama neglasanjem za državni proračun, zbog čega su i izbačeni iz vlasti.

Svojim posljednjim stavovima, SDA pokušava produbiti krizu u BiH, te dovesti u pitanje osnovne postulate vanjske politike Bosne i Hercegovine.

Kada je u pitanju vođenje vanjske politike BiH a slijedeći logiku trojca Tihić – Radmanović – Dodik, tražimo od Predsjedništva Bosne i Hercegovine da hitno pokrenu ocjenu ustavnosti i provjeru zakonitosti odlaska Milorada Dodika, predsjednika RS-a, u Beograd kod Tomislava Nikolića, predsjednika Republike Srbije.

Dodikov put u Beograd, prije odlaska bilo kojeg dužnosnika BiH u posjetu novoj vlasti Republike Srbije, njegov nedavni boravak u Rusiji i prezentiranje političkih stavova, kao i niz drugih međunarodnih aktivnosti, očito nisu u skladu s Ustavom BiH.

Tražimo od člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da informira javnost jesu li stavovi izneseni tokom ovih Dodikovih posjeta uopće razmatrani na razini Predsjedništva BiH.

Pored toga, očekujemo da član Predsjedništva BiH Radmanović u skladu s principima koje zagovara, pokrene istragu o aktivnostima koje poduzima predstavništvo RS-a u Briuxellesu, čije funkcioniranje je u suprotnosti sa službenim institucijama BiH, a koje se najčešće ponaša kao državno veleposlanstvo.

Insisitiramo da prije nastavka funkcioniranja šestorke ova pitanja napokon riješimo, stoji u priopćenju SDP-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -