Published On: Čet, kol 9th, 2012

ISLAM KAO UNDERGROUND POKRET : Djecu držali 10 godina pod zemljom

Četvorica pripadnika muslimanske sekte u ruskom Tatarstanu optužena su za okrutnost nad djecom koju su navodno držali pod zemljom više od 10 godina, prenosi BBC. Neka djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana, prenijeli su ruski mediji.

Policija je otkrila 27 djece i 38 odraslih kako žive u tamnim i negrijanim ćelijama poput katakombi, iskopanih u osam razina ispod kuće vođe sekte Faizrahmana Satarova (83), koji se proglasio muslimanskim prorokom. 

A sect member stands at the gate of their house near Kazan, Russia, 8 August Sekta, koja se prije 10 godina doslovno zatvorila u podzemlje i prekinula kontakte s vanjskim svijetom, otkrivena je u predgrađu grada Kazana tijekom istrage nedavnih napada na muslimanske svećenike u Tatarstanu. Ruske vlasti odvele su 19-ero djece, od kojih su neka smještena kod skrbnika, a neka u bolnicu.

Sekta ne priznaje ruske zakone ni autoritet muslimanskih čelnika u Tatarstanu. Samo je nekolicina članova smjela napustiti zajednicu kako bi radili kao trgovci na lokalnoj tržnici. Vođa sekte mogao bi biti osuđen na pet godina zatvora.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare