Petak, 14 lipnja, 2024

SDP BIH: Fuad Kasumović je iznio notorne laži o našoj stranci

Must Read

images (1)SDP BIH se osvrnuo na navode zamjenika državnog ministra za financije i trezor Fuada Kasumovića o navodnoj ‘zavjeri protiv BiH’ koju po njegovim riječima kuje SDP BiH.

 

Notorna je laž da postoji bilo koja zavjera protiv države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, posebno ona u kojoj bi bio uključen SDP. Također, odgovorno odbacujemo svaku vrstu insinuacija da postoji dogovor SDP-a sa bilo kojim liderom bilo koje političke partije.

Za razliku od Kasumovića i SDA, koji su glasali za sva dosadašnja povećanja plata i primanja poslanika i ministara na svim nivoima, SDP je uvijek bio protiv istih te je i sada spreman za linearna smanjenja i harmonizaciju plata i uštede na svim nivoima posebno kada su u pitanju navedene kategorije.

Notorna je neistina da je budžet u proteklim godinama usvajan na vrijeme i to je svima jasno osim gospodinu Kasumoviću koji iz dana u dan neuspjelo pokušava se nametnuti kao faktor pa čak i pisati bezobrazna i primitivna saopštenja poput onog koje je objavljeno danas.

Ukoliko postoji toliko principijelno neslaganje SDA sa ostatkom parlamentare većine uvijek mogu istu napustiti i bar jednom u proteklih 20 godina djelovati iz opozicije.

SDP će za razliku od drugih i dalje raditi na jačanju države i državnih institucija, te na privrednom i ekonomskom oporavku zemlje koja se danas nalazi u stanju u koju su je između ostalih doveli SDA i njihovi kadrovi poput Fuada Kasumovića, stoji u saopštenju.

(DEPO/BLIN/em)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik za Jerusalem Post: Nikada nije bilo mirnog suživota između Palestinaca i Židova, na isti način suživot nije moguć u BiH

Nemamo namjeru živjeti s onima koji rade na diskreditiranju srpskog imena, rekao je predsjednik Republike Srpske u intervjuu za...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -