SDFA-ovci protiv zapadnih diplomata, za rušenje ustavnog poretka i Daytonskog sporazuma, pročitane šovinističke poruke

Ispred OHR-a danas su održani prosvjedi “građana” u organizaciji “Kruga 99” i udruge „Restart BiH“. No, ono što je zanimljivo bilo da su, kako pokazuju fotografije portala Raport.ba, prosvjedima prisustvovali pretežno članovi dvije stranke.
Foto: Raport.ba

Osim što je prosvjedima prisustvovala i zastupnica SDA u skupštini Sarajevske županije i članica SDA, Sebija Izetbegović, kojoj je Senat sarajevskog sveučilišta nedavno oduzeo zvanje magistrice znanosti i redovite sveučilišne profesorice, tu su bili i istaknuti članovi ove stranke, kao i “mlade snage”, poput Harisa Zahiragić, kao i SDA-ova Aida Obuća, premijerka BPŽ, Adema Zalihića, Salke Zildžića, Fikreta Prevljaka i drugih.

DF-ovce je na skupu predvodio Željko Komšić, a program je vodila Elma Mujadžić, članica DF-a. Tu je bio i Denis Gratz, kao i drugi članovi DF-a.

Foto: Raport.ba

Podsjetimo, na prosvjedima su upućene i skandalozne poruke visokom predstavniku Christianu Schmidtu i američkom veleposlaniku Murphiju i liderima stranaka koje formiraju vlast u BiH, koji su nazvani izdajnicima. Inače, u SDA-DF krugovima, Schmidt se proglašava okupatorom zbog odluka koje je nametnuo. Na skupu je tražena uspostava građanske države i ukidanje “aparthejda”, kako organizatori kvalificiraju temeljne postavke Daytonskog sporazuma- jednakopravnost konstitutivnih naroda, piše HMS.

Foto: Raport.ba

Pročitana je i šovinistička poruka Gradimira Gojera u kojoj je on napisao: “Schmidt je neprijatelj Bosne. Ne dozvolimo da omogući četnicima i ustašama da nam otmu domovinu. Mirnim građanskim otporom možemo spriječiti nepravde OHR-a. Bošnjake ove odluke dovode u poziciju manjine. Pozdravlja vas vaš Gradimir Gojer”.

Foto: Raport.ba

Sa skupa je poručeno kako “ne dozvoljavamo propagiranje, zaštitu i ugrađivanje pobornika udruženih zločinačkih poduhvata u politički sustav države”./HMS/