Published On: Pet, ožu 31st, 2023

LENDO: Neću dati potpis, neka se dogovore Izetbegović, Čović i Nikšić, a ne ovi mali da ne kažem šta

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo upravo je održao press konferenciju na kojoj je ponovio da neće potpisati odluku predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare čime bi dao svoju suglasnost na formiranje Vlade FBiH.

Imenovanje Vlade FBiH sada je još više upitno, jer je prema navodima medija, a kako je i dao naslutiti gostujući u sinoćnjem Dnevniku D, Federalne tv, potpredsjednik Igor Stojanović odlučio da neće dati suglasnost na imenovanje ponuđenih kandidata.

Lendo je naveo nekoliko razloga, između ostalog kako je kazao “neustavnu odluku predsjednice FBiH, jer fale pečati”. Predsjednici FBiH zamjeri i što nije održala bilo kakve konsultacije o kandidovanim imenima naglašavajući kako s liste ponuđenih ne zna nikoga, osim jednog kandidata.

Lendo je ponovo pozvao na sastanak predsjednika stranaka SDA, HDZ BiH i SDP BiH, Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Nermina Nikšića dodavši da bi najbolje bilo da se oni dogovore, „a ne ovi mali da ne kažem šta“./HMS/

guest
nije obvezno
122 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Andrijica Simic

naprijed lendaga, rusi drzavu

Ramo Potoćarlija

Boaaaaakir se skrio u trezor. Poslao Seku na prosvjed.

Hrke Krke

Ajmo muje pokazite zube .. . .

comment image

Anonimac

Mujo i zubi hahahahahahaaaa.

Ebu Omar bin Khattab - Gornja Maoča

Ako nam dragi Allah subhanahu wa-taāla podari lijepi rat, Lendaga neka se izmakne, da vidi kako se centralizira država.

Anonymous

Da vidi kako nestaje drzava

Ramo Potoćarlija

Kakva država? Valjda, protektorat.

Ebu Omar bin Khattab - Gornja Maoča

Predmet protektorata će biti kjafiri. Molite Boga da vam Bošnje budu centralna vlast kada Islam zavlada svijetom, jer ćemo vam mi uvesti harač i džizju a Bošnje će vam u vrh glave staviti fes na glavu kao Vuku Karadžiću.

2 months ago zadnji put uredio Ebu Omar bin Khattab - Gornja Maoča
Anonimac

Nigdje Turaka na drumovima, taze jazuci.

Ramo Potoćarlija

Evo ti moje rame, da plačeš na njemu….

Anonimac

Joooooj, neće više naše izbjeglice moći u Hrvatsku…nema bježanije ni u Srbiju, gdje ćemo mi muslimani ako na nas natisnu Srbi i Hrvati, a svijetu smo dodijali kmečanjem i kad smo trebali a još više kad nismo trebali, kao jučer u Sarajevu, kad smo se baš obrukali.

Ramo Potoćarlija

Oh ala mi raste kika
Kad pušaka stane cika,
Kad zagledam turska skota,
Pa kad mi se s konja smota,
Kad mu glavu pseću zbrijem
Pa na kolac kad nabijem

HR🇭🇷HBojovnik

kurcoljubac miran pexine..miran k nozi a v l I j a n e r u

Bajro s' Bistrog

Lendo Hebo te Bajro s’ Bistrog!!!!!!

Nije Jozo

Ode SDA sa Kakirom u staro gvožđe na reciklažu.😆😆😆😆😆😆

Neumska džamija bez torpeda

IZ BiH se opet provalila 🙁 , kako drugačije protumačiti retardirani slogan sarajevskih islamista Schmidt go away, OHR stay” ?!

No, Bošnjo bi još uvijek virio iz američkog šupčeta i zato je “OHR, stay”, ako smo ispravno shvatili poruku ?!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledajte-kako-su-protesti-ispred-zgrade-ohr-a-izgledali-iz-zraka/230331118

Dimitrije Pantić

Opet ista hulja i rulja se okupila kao onomad usred donošenja izmjena izbornog zakona. Ono sto bi Riblja Čorba odnosno Bora Djordjevic rekao “sviram ku.rcu” i “pisanje uz vetar.” Opet, teta Azra Zornic u službi SDA. Jednostavno žele disoluciju BiH u kojoj bi Bakir Izetbegović i SDA imali svoju privatnu prciju. Non-stop ovo khurcenje o gradjanskoj državi toliko su ogorčeni i svijesni su da nije preostalo mnogo od odlaska s vlasti.

2 months ago zadnji put uredio Dimitrije Pantić
Hrvati su u Hrvatskoj državi ovo je Bosna

Ja ne znam iz čijeg pakšu nisu virili ovi što se nazivaju Hrvatima.Lakše mi je nabrojati one čijeg nisu,a mali ih je.

Dimitrije Pantić

Hrvati su konstitutivni narod u BiH koliko god vama “Zelenim Mohikancima” je krivo. Sto prije upamtite, kasnije biće vam mnogo lakše. I daj jednom prestanite svirati kurcu sa gradjanskom državom i “Bosancima.” U Ustavu BiH Bosanci ne postoje i to vam je nepostojeća nacija vještački koncept kao sto su bili “Jugoslovrni” u Titovoj SFRJ.

2 months ago zadnji put uredio Dimitrije Pantić
Brčak

U BiH nema nikakvih Hrvata.

Ramo Potoćarlija

Hihihi….al su vas sredili Adis i baronesa… Hahahahahahahaha

2 months ago zadnji put uredio Ramo Potoćarlija
Anonimac

U BiH nema nikakvih Hrvata, u pravu si. U BiH ima samo pravih Hrvata. Nikakav Hrvat i nije Hrvat. Zapravo ima i nikakvih. Onaj Fejzić, Komšo…

Dimitrije Pantic

Moj ti je savjet da se vratis u prvi razred osnonve skole ili da sebi kupis ili posudis slijedece udzbenike: bukvar, citanku, poznavanje prirode i drustva, itd.

Ramo Potoćarlija

comment image

Ratko

Ima smisla.
http://cross-atlantic.com/2018/09/19/bosnjaci-ili-busnjaci/

Poznati istoričar i profesor iz Sandžaka (Srbija) Salih Selimović tvrdi da smo Srbi muslimanske vjeroispovijesti i da na turskom riječ Bošnjak doslovce znači ‘praznoglav, tup, tvrdoglav’

Priča se stari vic o Bosancima u Americi ali iako smiješan, kao i svaki o Muji i Sulji, ili Hasi i Husi, nešto se tome ne smijemo. Ne zato što Islamska Zajednica tvrdi kako su ovi vicevi o nama izmišljeni da ukaljaju imena Proroka i ‘našu vjeru’ (tako, recimo bijele ahmedije tvrde da kad Srbi i Hrvati u vicu pominju Fatu, oni se sprdaju i vrijeđaju ženu Poslanika Muhameda ‘hazreti’ Fatimu, jednu od nekoliko njegovih ženki), ne zato što se inače vicevima ismijavaju Bošnjaci, već naprosto što ovaj stari vic pogađa našu sujetu i našu muku.
Elem, kaže vic, razgovaraju Bosanci sa Amerikancima na pauzi od posla i govore kako smo nekad živjeli skupa u jednoj državi, pa kako su u toj državi svki od njenih naroda bili poznati po svojim osobenostima o čemu se govori u vicevima..
Slovenci su ‘mudri’, sebični, Srbi vole da kradu, Hrvati … prepričava Bosanac vic a Amerikanac mu upada u riječ.
‘Ah, znam, vi ste Bosanci, vi ste oni što su lijeni?’
 ‘No, no, kaže Bosanac, mi smo oni što što su glupi. Crnogorci su lijeni.’
E, sad, ko bi se smijao na ovako vickaste viceve, recite vi meni? Međutim, da li smo mi baš ‘oni što su glupi’ ili smo glupi u vicevima u kojima uvijek onako ‘glupi’ ali ‘pobjeđujemo’ ostale narode i narodnosti, nauka nije objasnila.
Ali, da smo vickasti, u to nema sumnje i ne trebaju doktorske knjige da se to dokaže.
Onomad, kad je Franjo Tuđman u jeku svoje najveće snage od jednog iranskog diplomate dobio na poklon stari ćup, ukrašen kockicama kao hrvatska zastava, uzviknuo je da ‘Hrvati potiču iz Perzije’, ali nisu Hrvati odmah požurili na referendum ili kakav drugi sličan skup pa mijenjali svoju nacionalnost u Iransku. Šare-kockice kao one na hrvatskoj zastavi su dobro došle da ‘pokažu’ istorijsku jačinu ‘hrvatskog podrijetla’ koje doseže malo dalje od ‘predziđa kršćanstva’, na potoku uz bh-hrvatsku granicu. Čak do Persije, do Irana, ‘moliću lijepo’.
Dok, Bosanci, kao u onom vicu ‘gdje smo mi oni što su glupi’, u jeku najžešćih granata i ratnog pokliča, u podrumu hotela Holiday Inn u Sarajevu, naprasno odbaciše svoju nacionalnost i državnost i promijeniše ime. Od muslimana Bosanaca postadoše Bošnjaci.
Riječ je o Prvom Bošnjakom Saboru koji je održan 27/28 septembra 1993. godine kada su ‘donešene važne odluke’, a jedna od njih je da se od tada svi zovemo Bošnjaci, ne muslimani, ne Bosanci. Ovom skupu je prisustvovalo između 300 do 400 sabornika i zastupnika koji su na skup došli pod pratnjom stranačkih šljemova i gusjeničara, dok su nacionalnost ‘zakovali’ Daytonskim sporazumom i Ustavom BiH 1995. godine.
Iako će jedan od glavnih zagovarača ove ‘nacionalno osviještene politike’ Alija Isaković u uvodnom izlaganju naznačiti da se “u nekim normalnijim okolnostima prirodno ovakve odluke donese svenarodnim referendumom’, kad nema ‘normalnih okolnosti’, može i ovako-preko ‘naših osnovnih institucija kao što su Merhamet, Preporod, Islamska zajednica …’
Jašta radi, fino je ovaj intelektualac priznao kako se u pravim državam mijenja nacija i nacionalnost ali namjerno zakazan skup u ‘nenormalnim okolnostima’ zbrisao je tu i propise i zakonitosti i tada smo ‘zaspali kao muslimani a probudili se kao Bošnjaci’.
I kraj priče.
Džaba se narod buni da neće bošnjačku nacionalnost, gdje nema nikakve logike ni potrebe da imaš državu Bosnu za koju ‘gineš’ a da se nesmiješ zvati Bosancem već Bošnjakom, dok nikako ne dozvoljavaš da ti se jezik zove bošnjački već bosanski.
Jer je tako 400-tinjak ljudi odlučilo aklamacijom, dizanjem ruke, i promijenilo sudbinu i imena svih ostalih, njih preko 3 miliona koji se od tada moraju zvati Bošnjacima, konstitutivnim narodima ili im nema ni spasa ni života. Vickast narod, nema šta, a samo zato jer je tako htjela Islamska Zajednica i njeni pomoćni organi, jer je tako prateći ‘braću’ Turke poželio Alija Izetbegović, da bi imao, kad već ima ‘nezavisnu državu’, i svoju posebnu drugačiju naciju.
I taman kad smo se silom prilika počeli navikavati na Bošnjake, jer drugačije ti ne daju ni priliku ni izjašnjenje, pojavi se ‘tuđmanovska’ teorija izvjesnog Palestinca rođenog u Kuvajtu, sa američkm pasošem. Koji je inače nekakav ‘direktor’ nekakve ‘Islamske akademije’ (ma džamije brate, ali tako je modernije to nazvati) u gradu San Antonio, država Texas. Koji nam pojašnjava da smo mi zapravo – ne Bošnjaci već BUŠNJACI, ili BUSNACI.
Kaže ovaj ‘odlični poznavalac Bliskog Istoka’ prema pisanju turskog bh medija ‘Stav’ kako su se nekad davno ‘autohtoni muslimani iz Evrope’ selili na Bliski Istok i da i danas tamo u Palestini ima prezimena koja se izgovaraju kao ‘Bušnjak’ ili ‘Busnak’ i da su to ‘potomci Bošnjaka’. Vidi sad, Bošnjaci su dakle postojali i onda, prije Bošnjačkog Sabora u Sarajevu, kao što su Hrvatri živjeli na prostorima Irana, vjerovatno. I ‘bili su bijele puti i plavooki’ , kao ‘Švabe’ sunce ti genetsko užareno, pa nena tako tepa svome unučetu dok ga drži na koljenu : ‘moj mali Bušnjak”.
Naravno da smo mi vickast narod i da nismo ‘oni što kradu’ ili ‘oni što su lijeni’, čim nam ovaj ‘odlični poznavalac naših prilika koji još nije imao tu čast da dođe u Bosnu’ ovako fino opisuje naše korjene i naše pretke.
Umalo postadosmo Bušmani, blizu je dan kad se i to može desiti, mada sumnjam da su i plemenski Bušmani ovako vickasti kao i mi, pa da sve prihvatamo.
Dok slušamo ovih dana kako se svađaju i nadmeću dva ‘najveća izborna Bošnjaka’ Fahro i Bakir uz ove dolazeće izbore, ova teorija o našem porijeklu će doći ‘kao kec na desetku’. Razbiće tu njihovu dilemu ‘ko si ti’ ko sam ja’, dok mi obična raja koju ne pitaju nizašta, treba već polako da se pripremamo za drugačiji naziv sopstvene nacionalnosti.
No, ni tu nije kraj naše izgubljenosti i nedorečenosti i našeg prelijepog vica.
Poznati i veoma priznati istoričar i profesor Salih Selimović je opet nedavno uzburkao javnost svojim već od ranije izrečenim stavovima da smo mi Bosanci zapravo Srbi, muslimanske vjeroispovijesti.
U Bosni je dočekan kao što i priliči : izdajnik, potplaćen, u funkciji srpske pravoslavne propagande.
Profesor Salihović inače rodom iz Sjenice, u Sandžaku, se pretjerano ne uzbuđuje već nudi obilje istorijskih činjenica, običaja i dokumenata iz kojih proizilazi da je bošnjaštvo zapravo nametnuto i promovisano od strane osmanske i austrougarske vladavine i daje ovaj najnoviji ‘preobražaj’ muslimana u Bošnjake u stvari treći pokušaj da se Muslimani opredjele za Bošnjake. Iako, tvrdi profesor, za takvo nešto nema nikakvih ni istorijskih ni dokumentovanih uslova ni razloga.
Dapače, Selimović tvrdi da izraz ‘Bošnjak’ na turskom doslovce znači ‘praznoglav, tup, tvrdoglav’ i da su se Turci dajući nam takve nazive zapravo ismijavali praveći nas različitima i drugačijima.
Ima tu dosta naučiti od ovog profesora, ali meni se dopalo njegovo pojašnjenje koje govori o ‘našim’ sličnostima a ne razlikama. Jer, ako zanemarimo vjeru, Turke i politiku, ‘mi’ na ovim prostorima smo baš slični jedni drugima. Ne samo po prezimenima i imenima, već da kažem po ‘naški’ – po karakteru. Po našim nekadašnjim praznicima, po stilu oblačenja. Po navikama. Po mnogo čemu. A u toj sličnosti, najbliže smo Srbima, bliže nego Hrvatima. Ne bih da nabrajam, da ne ispadne kao u vicu, svako od nas starije generacije to zna i neka tu sličnost potraži ako hoće. Bolje i to nego razlike.
Nego, mene muči šta će mo sad, hoćemo li se nastaviti zvati Bošnjacima ili će mo postati ‘plavooki’ i genetski nebeski ‘Bušnjaci’? Kad može nana u Palestini ninati unuče i tepati mu ‘moj mali Busnak’ zašto to ne bi mogla i nane u Cazinu ili u Kaknju, recimo.
Osim toga, ima tu još nečega oko ove Palestine, nije samo u pitanju naše porijeko i babina ljubav prema unučetu. Pogledajmo samo slike iz BiH kada su u pitanju prava Palestinaca i uopšte sa Bliskog Istoka braće nam. Više se borimo za njih nego za penzije i radničku klasu a kako vrijem odmiče, čini mi se da će teorija profesora Selimovića ‘kako su nama bliži Srbi od Turaka i Arapa’ pasti u vodu.
Naime, Sarajevo i čitava Bosna prepuni su ‘Bušnjaka’ a evo ih danima i mjesecima nadiru sa svih strana, najviše u Krajinu, nazivaju ih migrantima.
Nekada je glasilo SDA ‘Ljiljan’ u svojim kolumnama lansiralo uspavanku ‘ljulja nana svoga pehlivana, pola vlaha pola muslimana’ kako bi izvrglo ruglu mješovite brakove između muslimana i drugih nacija i kako bi takvu ideju zatrlo u korjenu te zauvijek zgadilo zajednički višenacionalni život u porodici.
U tome su itekako uspjeli iako smo svi mislili da je to samo trenutna naša vickasta istorija.
Međutim, evo, nana se opet javila sa ‘ljuljanjem’. Umjesto ‘pehlivana’, simbola djeteta iz mješovitih brakova (SDA je to posprdno zvala mješanim, kao mješano meso), sada nam se nudi mali ‘Busnak’.
Pa vi meni recite onda ko smo mi u onom našem dobrom starom vicu?
Da li smo oni što su lijeni ili oni što vole da kradu?

2 months ago zadnji put uredio Ratko
HR🇭🇷HBojovnik

nejma ni turaka pa ti bleji

Ramo Potoćarlija

Znaš li zašto je prvi grb Jugoslavije imao PET baklji? Pa zato što je Juga bila zajednica PET naroda. Repa bez korjena nije priznata kao narod, jer i nisu narod.

Dimitrije Pantic

Zbog toga sto nisu postojali. Tek nakon sto su postali priznati kao narod, onda se dodala sesta baklja u grb SFRJ. Izmisljena nacija. Kojeg cuda da se Bosnjaci ljude kada njih Milorad Dodik oslovljava muslimanima bez obzira sto sami izmedju sebe referisu “muslimanima.” Cudo nevidjeno sto bi rekao Sejo Brajlovic da ove iz Osmorke nazivaju “Dodikovim muslimanima” umjesto “Dodikovim Bosnjacima.”

2 months ago zadnji put uredio Dimitrije Pantic
Ramo Potoćarlija

Dakle, od p o t u r č e nj a k a, preko Antinog cvijeća, Gota, Neopredjeljenih, Ostalih, Muslimana, bošnjoka, bogumila i šta ti ja znam kako sve sebe nisu nazivali, hebi me legendo ako ja više znam kako se zovu. Kako se zovu od jutros?

Mujguri 93.

Turčine, iz turskog šuppkka sigurno nismo virili, jer da smo virili onda bismo danas bili izmišljeni tzv. bošnjaci, a ne Hrvati.

Anonimac

Kakve ti imas veze sa hrvatima katolice?

Mujguri 93.

Krvne, identitetske i emocionalne, Turčine! Dok tvoj turski identitet ima veze s Bosnom koliko i burski s JAR.

Anonimac

Skutore,nikad ti pradjed nije bio hrvat pa tako nisi ni ti.
Osim daa je sljegao u Bosnu na inicijativu AU okupatora pocetkom 20tog stoljeca.

Mujguri 93.

Turčine, nisu mu trebali bilboard plakati da bi znao tko je i kojim jezikom govori, kao što su trebali vama izmišljenim tzv. bošnjacima.

Anonimac

Čak i moj pradjed je bio Hrvat. Možda i njegov. A tvoj babo na popisu 1991 nije htio biti bošnjak. Danas ste to i ti i on.

HR🇭🇷HBojovnik

ti nekomu tvrdiš da nije Hrvat ti zapišanko iz holidejina..sikter ćobane

Nagib Uzbrdica

genetski,ti si više rumun ili albanac nego hrvat,tj,slaven pa tako ni hrvat uopšte nisi

Lav iz Pionirske

Možda je đikan oženio Hrvaticu!

Anonimac

I Brazilci su katolici. U ogromnoj većini.

Anonimac

“Znaš Bošnjače, nije davno bilo
Sveg’ mi sv’jeta nema petnaest ljeta
Kad u našoj Bosni ponositoj
I junačkoj zemlj Hercegovoj
Od Trebinja to Brodskijeh vrata
Nije bilo Srba ni Hrvata
A danas se kroz svoje hire
Oba stranca ko u svome šire
Oba su nas gosta saletila
Da nam otmu najsvetije blago
Naše ime ponosno i drago.” (“Pjesma Bošnjak iz 1890)

Mujguri 93.

Beg Bašagić, po rođenju Turčin, a po kasnijem opredjeljenju Hrvat i član HSP, pisao je ono što mu je Austrougarski namjesnik u BiH, Benjamin Kalaj, naredio da piše. Da mu je naredio da napiše pjesmicu o Gotima, on bi je napisao. Danas bi vi tvrdili da smo svi Goti, a glavni dokaz bi vam bila pjesmica.

Anonimac

Ti si ba budala ,obicna

Anonimac

Austrugaska je uvela ime Bosna i Hercegovina 1876 prije toga je bila samo Bosna

Mujguri 93.

Austrougarskoj su na Berlinskom kongresu na upravljanje dana dva odvojena pašaluka. Bosanski i Hercegovački pašaluk, koje je ona ujedinila i od njih stvorila austrougarsku provinciju Bosnu i Hercegovinu kao jedinstveni politički subjekt. Kroz povijest je Hercegovina često funkcionirala kao samostalna politička cjelina. Ime Bosna u Hercegovini nikad nije prihvaćeno, pa čak ni onda kada je bila dio Kraljevine Bosne i Bosanskog pašaluka.

Anonimac

Idi ubij se lazovu srpski

Mujguri 93.

Ništa mi nema draže nego povijesnim činjenicama vaditi mast Turčadiji, samozvanim tzv. bošnjacima. Proguglaj “Hercegovački pašaluk”, pa vidi tko laže, a tko ne?

Anonimac

Taj Benjamin Kalaj je ukinuo Bosanski jezik 1908…eto kolko je volio bosnjake

Mujguri 93.

Benjamin Kalaj je dekretom ukinuo bosanski jezik onog momenta kada je uvidio da nema polaznika tog izmišljenog jezika. Tek mali broj Hrvata-katolika je prihvatio pohađati nastavu na tom izmišljenom jeziku koji je tada bio čista kopija hrvatskog jezika. Muhamedanci i Srbi nisu htjeli niti čuti za taj jezik i latinično pismo u svojim školama. Oficijelni jezik u vašim školama, tj. mektebima je bio turski uz arapsko pismo, a koje su vam kasnije ukinuli Karađorđevići. Eto koliko ste vi imali veze s Kalajevim tzv. bosanskim jezikom.

Ramo Potoćarlija

Nemaju oni jezik. Hvataju se nešto za Uskufijev Rječnik ali to nije rječnik nego priručnik t u r s k i m okupatorima koji im je služio za osnovno sporazumijevanje sa lokalnim Boko Haramom. Pisan na arapskom pismu, a navodno nekakav bosanski rječnik? I kako se zove? Zove se “P o t u r šahidija” Ne Bosanac šahidija nego lijepo i jasno “P o t u r … Šahidija” Nomen est omen.

Anonimac

Laž. Upravo je on nastojao uvesti taj jezik i naciju bošnjak kontra Hrvatima. Nu, vidi vraga, najviše otpora je naišao kod muslimana. Slično kao 1991 kada se pokušalo to isto na popisu. Pogledaj popis pa se uvjeri koliko je bilo bošnjaka tada. E, tada vam vala nije nitko branio.

Ramo Potoćarlija

Malo t u r e, malo Austrijanac (za potrebu), malo šnjoko, njegovi poslije toga cvijeće, H i t l e r u su pisali kako su oni Goti, poslije toga Neopredjeljeni, Ostali, Muslimani, bošnjaci, bošnjani, bogumili, qurtzi…. Kako se zovu od jutros ?

Anonimac

Tate tvoje

Ramo Potoćarlija

Jeste li pisali pismo H i t l e r u, u kojem tvrdite da ste Goti? Jeste li ili niste?

Ramo Potoćarlija

„Premda živimo u ovoj zemlji gdje postoji većina slavenskog življa, premda govorimo bosanskim jezikom koji je sličan srpsko-hrvatskom, mi otvoreno izjavljujemo da po rasi i krvi nismo Slaveni, već da smo gotskog porijekla…”

Ramo Potoćarlija

Dragi naš amidža Putine!
Mi, tzv bošnjoka, svi hrpimice izjavljujemo da nismo nekakvi bošnjoka nego da smo svi Rusi. Alija nije bio svoj kad nas je u zapishanom podrumu hotela uvjerio u to a mi mu povjerovali. Nismo ni Goti kako su nas onomadne prevarili, a pismo H i t l e r u nismo pisali nikad. Mi smo svi Rusi i za vagon ruskog gasa Energoinvestu spremni smo da prijedžemo na novu vjeru i vratimo se rusko-tzv bošnjačko-pravoslavnoj crkvi koja doduše sad ne postoji, ali lahko ćemo je osnovati… Vole te tvoji bošnjoka…

Anonimac

Bosanci i Hercegovci rasuti su po cijelom svijetu i u gotovo svim zemljama imaju svoje male zajednice unutar kojih djeluju i oživljavaju svoju tradiciju. U Mađarskoj djeluje zajednica građana bh. porijekla, katolika, koji se nazivaju Bošnjacima. Svakodnevno čuvaju bosansku tradiciju, nose bosanske nošnje, a u Pečuhu čak jedna od glavnih ulica nosi ime Bošnjačka. U BiH se o bošnjačkoj zajednici u Mađarskoj ne zna gotovo ništa. Tek nedavno, boravkom jednog od članova zajednice u Tuzli saznali su se vrijedni detalji.

Mujguri 93.

Ture, baš mi vas je žao jer se kao utopljenici za slamku hvatate iako znate da vam slamka neće pomoći. Zaboravi ti navesti da se ti “Bošnjaci” u Mađarskoj nacionalno izjašnjavaju kao Hrvati?!

Anonimac

Supruga njihovog najznačajnijeg vladara svih vremena, srednjevjekovnog kralja Lojoša I Velikog – je bosanska princeza Elizabeta, koja se 1353. godine udala za Lajoša I Velikog i postala najmoćnija evropska kraljica, koju Mađari zovu kraljicom Eržebet. Ona je rođena u Srebreniku. Valja napomenuti i da se mađarski „so“ kaže „šo“, pa otud Šokci samo oko Tuzle i oko Osjeka, znači gdje su išli putevi soli. Jedna velika zajednica, bošnjačka zajednica – izjašnjavaju se kao Bošnjaci – opstala je tamo, sa svojim jezikom, sa svojim imenima. Sedam, osam hiljada građana koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, a oni koji su vjernici, oni su katoličke vjere. Nema nikakve diskriminacije. A oni su vezani za Bosnu i Hercegovinu.“

Ramo Potoćarlija

Nije “šo” nego “šok”. A šokci (Hrvati katolici) su se povukli sa snagama Eugena Savojskog koji je shvatio koji je jedini način za duhovno pročišćenje Muslimana.

Ramo Potoćarlija

Ajde? Kćerka bana Bosne. Čija vladarska titula je “ban”? A, Elizabeta-pravo bošnjačko ime…

Bog Bosna i Bosnjaci

Opet sam sebe sopstvenim lazima uvjeravas u istinu i samim tim tijesis svoju bijedu.Da cujemo argumentovano kako se nacionalno izjasnjavaju Bosnjaci u Madjarskoj,po ko zna koji put uhvaceni ste u sopstvenoj lazi.

https://www.youtube.com/watch?v=bvd-XhlVpqU&t=10s

Hrvata mucenice sve do kraja 19 stoljeca u BiH nije bilo ni na mapi u Bosni.A ti par tih mitomanski lazni fraza naucenih napamet mozes ponavljati kao papagaj koliko hoces ne pije ti to vode.

2 months ago zadnji put uredio Bog Bosna i Bosnjaci
Anonimac

bravo pasa sad sam upravo pogledao ovo nisam ni znao da ima nase brace Bosnjaka katolika u madjarskoj.

Anonimac

Pasa ? Reče se bravo pas.
Ti nemaš ni svoj identitet, kamoli da ga drugome krojiš. Okupatorski otomanluk je othprdio sa njima.

Mujguri 93.

Nema većih lažova i mitomana od vas izmišljenih tzv. bošnjaka, pravim identitetom Turaka. Tim Hrvatima u Mađarskoj je termin Bošnjak regionalno porijeklo, koji su tamo pobjegli pred vašim turskim zulumom, dok se isti nacionalno izjašnjavaju Hrvatima od kad postoje popisi po nacionalnoj kategoriji.

Bog Bosna i Bosnjaci

Bla,bla,bla,bla jedna te ista matrica.Kod tebe super prolazi ona Cosiceva,

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.

Eto ti dokumentarni film o Bosnjacima katolicima koji sam vec izbacio u Madjarskoj pa gdje i sami govore kako se nacionalno osjecaju.Razumijem ja tebe da te boli i da pokusavas da “tesis svoju bedu” nije lako pokusavati danas biti nesto sto sa tim nemas apsolutno nikakve veze.Cak si i od tih istih za koje se prodajes odbacen u vecini slucajeva.Biti iz.rod na obe strane je zaista karma velika.

Brčak

Lafe nemoj ga vise vidis da se je izgubio ko krme u Teheranu ne zna vise ni sta pise.Njih istina apsolutno izbaci iz takta,pocnu da psuju i prostace.Hehehe,samo udri zivotinje ove sitnog zuba.

Mujguri 93.

Jadni Turci (kao takvi nastali potturčivanjem) uporno želite naći bar jednog tzv. bošnjaka među onima koji ne nose turski identitet, ali njega nema pa nema. Ne može ga ni biti jer naziv Bošnjak nikad nije bila etnička kategorija, već geografska. Bošnjaka u Mađarskoj po zadnjom popisu je 0,000%. U ni jednom dokumentu se Bošnjaci ne navode kao narod ili pak kao nacionalna manjina. Nema ih zato jer ne postoje. To što vi Turci regionalno porijeklo koristite kao nacionalno, to je dokaz bijede Potturicca koji se bar imenom žele povezati s Bosnom, ako već ne možete turskim identitetom. Stvarno ste postali najjadnija pojava na planetu, satkana od laži, prevare i mitomanije. Vi ste ljudska bijeda.

Anonimac

Sinko, lako ti se uvjeriti koliko si u krivu. Samo pogledaš mađarski popis stanovništva i izjašnjavanje po nacionalnoj osnovi, te vidi koliko je popisano tih tvojih bošnjaka katolika a koliko Hrvata.

Dimitrije Pantić

Nema veći Gebelsa od vas samozvano-dobroćudnih Bosnjanina. Čovječe, vi ste “Gebelsi nad Gebelsom” i dobro ste proučili “Mein Kampf.” Vaša sva povijest i tradicija traje još od prije nove ere ili prije rodjenja Krista koja se računa ili pridaje pažnja ili broji od 1990 godine. Vi nikako ne shvatate da sto god je bilo na ptostorima BiH prije ili vise od tisućljeća nema nikakve veze sa vama, novokomponiranim koji nit do današnjeg dana niste jednom za sva vrijemena presjekli i definitivno odlučili da li ste Bošnjaci ili Bosanci ili Eskimi.

2 months ago zadnji put uredio Dimitrije Pantić
Ramo Potoćarlija

Oni su potomci bašibozuka i onih snaga koje su ratovale za interese turskog carstva. Nisu oni gore zato što vole ljute paprike i čardaš.

Bog Bosna i Bosnjaci

https://nema-kompromisa.com/?p=2254

Evo sta pisu o nasim Bosnjacima katolicima Hrvatski portali.Oni su kao ruzno pace odbaceni od sviju.U jednu ruku ih i zalim,ali nadam se da ce ovo 9% sto ih je ostalo u BiH vratiti se svojim korijenima Bosnjackim .

Brčak

Radim sa par Hrvata iz Siska i Karlovca oni njih nazivaju ciganima ne mogu ih smisliti kazu kriminalci obicni koji se prodaju kao Hrvati samo zbog interesa.Ciganija ziva.

Dimitrije Pantić

Dosta toga ćemo čuti. Ništa me neće iznenaditi da dodje se do price i da je Isus Krist potomak današnjih Bosnjaka. Kako je postojao Bosanski jezik i da su ga Srbi i Hrvati prekrstili u tadašnji srpsko-hrvatski ili od milja “esha.”

2 months ago zadnji put uredio Dimitrije Pantić
Mujguri 93.

Nemaju oni srama i obraza. Njima je lagati, izmisliti i prevariti lakše nego meni pljunuti.

Anonimac

Pročitaj njegove pjesme iz njegova zrelog doba. Sve hvalospjevi hrvatstvu i hrvatskom jeziku. Tu koju navodiš je, navodno, pisao kao klinac.

Bog Bosna i Bosnjaci

https://www.youtube.com/watch?v=cXsy3uaEdG4
Hrvat priznao: katolici u Bosni su na silu primali katolicku vjeru

Jako poucno.

Hvala, prijatno i dovidjena!

Covjek rece u par recenica, ono ono sto Bosnjaci vec generacijama govore.

Ramo Potoćarlija

Musliman iz BIH priznaje ko je on i ko su oni:

Anonimac

Ovi tkz. bošnjaci se doslovno takmiče tko će se više provaliti. Taman pomisliš da je jedan dosegao vrhunac, kad eto ti drugog koji ga prebaci.

Anonimac

Ćitaj u,stav Zekane, ćitaj malo. Nemoj vazda da ti je u žvaljama pakšu. Peksinav si takav.

Jovo

Bosnanci u Bosni, a u Hercegovini?

drZlikovac

Kinezi?

drZlikovac

Ova dvojica što su mi minus zabiberili očito nisu Kinezi..😀

Nisam kriv !

Svi ti Kinezi hebali pliSSnavu maaaajkuu ! ! !

drZlikovac

Tebe bi sigurno pojeli..😀

Lav iz Pionirske

Dodikov pakšu je za hercegbosance raj na zemlji!

Brčak

Ma lafe njih je i Dodik odbacio.Khurvu koja se svakom nudi na kraju nece niko 😉

Anonimac

Zar vas Cerkan ne opisa- ko jaje jajetu sa otomanima?
Lapo-lapo. Nesretna sudbina. Ali sudbina istine. Tješiš se izgleda sa Bajom? Prirodni savez, ni manje ni više. Došo taki vakat. I nije vam svejedno znamo, ali ste sami krivi za svoju samoću.

Anonimac

Gdjes budaletino, tvoji hayjvanski komentari čine ovaj portal plaho zanimljivim. Funura vam vazda u žvaljama, vidim tebi i ovom ti bratu divaniji Brčaku. Po tome se pozna blesanac ?

Ramo Potoćarlija

Svako jutro budiš se kao Repa bez korjena. I nikad neće svanuti jutro da budeš tzv bošnjak (to ne postoji). Svako novo jutro moraš biti svjestan da nejma mjesta na dunjaluku gdje te niko neće pitati kad se tvoj dedo kvisling p o t u r č i o. Tuđe ime nosiš, koje ti je dao okupator. Tuđu vjeru prakticiraš, ako postiš-tuđi post postiš.

drZlikovac

Baca lopticu Bakiru…pošteno ,neka on preuzme odgovornost i za mogući potpis ili ne potpis..

Anonimac

Nema tu nikakvoga poštenja, Lendo je službeno odgovoran za potpis, a ne Bakir. Vrijeme je za jednu novu odluku Visokoga, na privremeno trajanje od 4 godine, po formuli već poznatoj od njega (Vlada Platforme). Ekhber.

drZlikovac

Bakir se krije iza Lende…nema muda preuzeti odgovornost….

Kvico

Ja ne znam jel vi citate i pratite sta se pise i objavljube?Prema izvjescu Merikanaca oni su ti koristili tajne sluzbe i suradjivali sa mafijom zarad osobne i stranacke koristi tako da tu nije samo stvar u gubitku vlasti vec i gubitku neceg puno viseg. Slazem se da on gura njega ali oni to i moraju jer ako je virovat Merikancima,a ja mislim da je ovo sto je objavljeno samo vrh ledenog briga,bit ce zanimljivo iduce razdoblje.Inace ,ako smin pitat, ovaj gori rece da su Rrvati u Rvackoj ko bi onda triba ,po toj logiki,bit u toj Bosni?

drZlikovac

Budale…bez iznimke!😀

drZlikovac

Mislim ,pod Bosna računam i Hercegovinu…da ne bi bilo zabune..😀

Nisam kriv !

Pod bosnetinu ti računam na hanumu !

Ramo Potoćarlija

Jarane, zašto Seka svake večeri prebije Allaha u njemu?

Ramo Potoćarlija

Bakir se krije iza Seke i Munire, povremeno udže i u trezor… Još uvijek…

Ramo Potoćarlija

Hehehe…. Koštat će vas Sejdo. Koštat će vas, na nos će vam Sejdo izaći.

Anonimac

Tu su sebi napravili najveći zayeb. Naplata je debelo počela. Da nisu drugome podmetali, ne bi imali ovoliko hesika od Vijeća ministara pa nadalje. Platili su svoje podmetanje jako velikim brojem fotelja ovaj put.

Ramo Potoćarlija

Bit će tu još svega. Šok za anamone… Svi će se Alahom kleti (koja 100ka…) da nikad nisu glasali za Sejdu ni za SDA.

Anonimac

..zamal smetnuh, počev od predsjedništva..😂

HR🇭🇷HBojovnik

🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Boske

Dođe Igor da im pokaže ko je u stvari glavni ovde i odmah je dobio još jednog glasača. Ko glasa za Igora taj mi je dobar drug. Dobar je osjećaj ne biti nacionalista.

Ramo Potoćarlija

Okupilo 500 Sandžaklija iz obližnjih kasaba i dovezlo autobusima u grad. Reklo him “Viči”. Ni jednog Sarajlije tu nije bilo. Ne miješaju se sa se lja či nama. Čemu autobusi ako prosvjeduju građani Sarajeva? Nije ih bilo više od 500.

2 months ago zadnji put uredio Ramo Potoćarlija
Herceg Bosnjak

Ja sam Sanja Vulic i ja sam dete Oluje.

Herceg Bosnjak

Tad sam imala 12 godina. Ispred mene je bila nepregledna kolona srpakog naroda, nejaci, staraca, traktora i motokultivatora.

Anonimac

Na čemu si jahrane ? Loš dobavljač ?

Herceg Bosnjak

Ja sam na spehedu. Zelis li? A?
Kmekavac.

Herceg Bosnjak

Prošlo je 27 godina, a Srbija nas je prihvatila, školovala i zaposlila. Ja nisam rođena u Srbiji, ali ovo je moja država, a Novi Sad je moj grad. Ja sada vidim svijetlu budućnost za moju djecu koja su rođena ovdje u Srbiji”, rekla je Sanja.
“Tuga i bol su i dalje prisutni, ali osećam veliku zahvalnost svima koji su tu večeras. Ja sam dete iz kolone. Najranija sjećanja moja dosežu do početka 1990. godine, kada je počelo maltretiranje srpskog stanovništva. Svi lepi događaji i zvuci detinjstva su potisnuti zvucima rušenja kuća i pucnjavom”, rekla je Vulić.

Carlos

Samo mržnja prema Hrvatima drži Lendu.

Anonimac

Istina, a ima ih još dosta takvih u tamnom vilajetu.

LEPI SRBA

https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazivanje-44-srba-zeli-da-se-drzava-okrene-zapadu-43-zeli-jace-veze-s-rusijom/2451055.aspx

UAAAAAAAA IZDAJA BRE
DO PRE GODINU DVE 80% SRBA JE BILO OKRENUTO PREMA MAJCICI RUSIJI…..UAAAAAAA BELO SVETSKA ZAVERA…SVE VELIKO SRPSTVO JE OPET UGROZENO

2 months ago zadnji put uredio LEPI SRBA
Brčak

Vidili da je Rusija phusing pa polako trk u narucje Zapadu.Hehehehe.

Bog Bosna i Bosnjaci

Naša izgubljena i ponovno pronađena braća i sestre, ponosni Bošnjaci katolici.

https://www.youtube.com/watch?v=bvd-XhlVpqU&t=40s

Ovo je uistinu prava ljepota.
Nakon toliko godina u izgnanstvu ali još uvjek ponosni i iskonski Bošnjaci.
Ma, kak da ih se ne gleda s ljubavlju i ponosom.
Vi ste zlatno blago Bošnjačko !

Brčak

Ovi u BiH sto se lazno nazivaju Khurvatima njih oko 9% su mjesavina v.laha,cigana i svega necistog i prljavog.Krhmad obicna hvala Bogu bioloski polako nestaju.Za desetag godine drzat cemo par njihovih primjeraka u muzejima zajedno sa izumrlim primjerima mamuta i fosila.

2 months ago zadnji put uredio Brčak
Anonimac

Polahko i sigurno dolaziš na svoje korjene fukaro, ima da te slanina krmka vrati u vinklo.

Ramo Potoćarlija

Tzv bošnjaci ne postoje. Kad je turska vojska osvajala Bosnu, oni su u svom sastavu imali i ljude koji su zapisivali, vodili dnevnike …. Pa spominju i Srbe (bježali od turske vojske), spominju i stanovnike Bosne Hrvate. Nikakve tzv bošnjake ne spominju. Zato što nisu postojali. Kako onda tako i danas. Ne možete se vi bošnjaci odjednom sjetiti “Hajmo sad biti narod”…. Ne možeš biti narod kad nikad nisi ni bio narod. Narodnost se ne kupuje. S tim se rađa. Možda među vama ima i normalnih ljudi, ali niste narod niti ste ikada bili.

2 months ago zadnji put uredio Ramo Potoćarlija
Anonimac

Bosna Bosancima, Hercegovina Hercegovcima. Ostala tumačenja će biti pojašnjena na bilbordima kraj ceste, da se ko ne zabuni.

Anonimac

Vidimo glave ko u Slobe Miloševića …ko egzoplanet

Veritas

Šta se imaju njih trojica dogovarati! Prebrojati ruke u Parlamentu i konstatirati da SDA ide u oporbu i politićku penziju!

HR🇭🇷HBojovnik

ne u penziju nego pred sud za ratne zločine koji nikad ne zastarjevaju.aloo