Utorak, 23 travnja, 2024

SDA HNŽ nema stav treba li genocid u Grabovici ući u Muzej rata u Mostaru. To im baš nije toliko povezujuća ideja…

Must Read

 

Na naših nekoliko upita , zalaže li se SDA HNŽ da u muzej rata i genocida koji se nalazi u Istočnom Mostaru, uđu i hrvatske i srpske žrtve rata, posebno genocid u Grabovici iz SDA smo dobili potpuni muk.

S druge strane kada treba zidati Mevlane po centru, usta su im puna interkonekcije.

Apeliramo na političare u HNŽ: Dali ste novce za Muzej rata i genocida u Mostaru. Pitamo vas: Zašto su u tom muzeju samo žrtve Bošnjaka? Kada ćete otvoriti to pitanje i tužiti voditelje tog muzeja za kršenje ugovora o otvaranju istog a koji je financiran od strane Vlade HNŽ?

Županijska organizacija Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanske županije izrazila je “punu podršku izgradnji Interkulturnog centra Mevlana u Mostaru”.

Iz ŽO SDA smatraju kako ovaj projekt u svom nazivu i ideji “promovira vrijednosti kulturno-civilizacijskog naslijeđa, poštivanja različitosti i multikulturalnosti, mira i sigurnosti, kao i temeljna prava i slobode, što predstavlja osnove Europske unije.”

“Opredijeljenost za europske integracije kojima teže predstavnici svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini najjednostavnije se mogu iskazati i dokazati u Mostaru. I to upravo u vrijeme kada BiH treba napraviti reforme koje bi omogućile otvaranje pregovora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji”, navode u priopćenju.

Zatražili su od Grada Mostara da svojim primjerom “isključi sve oblike paralelizama i isključivosti”.

“Smatramo da jedan od osnovnih postulata Mostara mora biti povezivanje, a ne ograničavanje bilo kojeg naroda u realizaciji potreba i nepobitnih prava koja imaju. Istrajavat ćemo na jednakopravnosti, početnoj europskoj vrijednosti koja ne smije biti uskraćena nikome”, kazali su iz ŽO SDA.

Podsjetili su da je osnovna ideja europske uprave u Mostaru nakon prestanka sukoba bila upravo da Središnja zona u svojoj osnovi mora biti mjesto susreta svih naroda, interaktivno multikulturalno mjesto koje će biti nukleus daljeg razvoja grada.

“Zbog toga Gradska uprava Mostara projekt Interkulturnog centra Mevlana treba shvatiti kao kompromisno rješenje Islamske zajednice Mostara, te treba ponuditi rješenje Središnje zone grada koje uključuje sve narode koji žive u Mostaru na jednakim osnovama”, zaključili su u priopćenju./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

15 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
1 month ago

DŽaba apeliraš na naše političare .Većih kukavica i nesposobnjakovića bez svoga stava nema nijedna država .Sramota ne zna se koji je gori .

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Anonymous

Laž jeste historijska činjenica srpskog naroda, ali izgleda da je bolest laganja prelazna, pa je drugovanje
veliko_s r p s k e i  veliko_h r v a t s k e politike protiv BiH i Bošnjaka uzrokovalo epidemiju, koja je sve više uhvatila i onaj dio h r v a t s k o g pučanstva koje ratna politika U.Z.P izbacila na površinu.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Kako će SDA imati stav kad je njihova tz armija zajedno sa mudžahedinima poubijala Hrvate po GRABOVICI .Muslimani ne priznaju svoje zličine pa kako će imati stav .Oni jedino znaju kmečati ,tu su prvoklasni baš poput tebe isače ,ono svi su krivi svi lažu osim nas muslimana kme,kme kme,upomoć marfy pomagaj kme .Što više kmečite manje će te pi.šati.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Anonymous

* u laži su kraTke noge *
___________________________
Претресно вијеће је закључило да је ван разумне сумње доказано како је 13 становника села, који нису активно учествовали у непријатељствима убијено од стране припадника 9. бригаде и неидентификованих чланова Армије РБиХ на дане 8. и 9. септембра 1993. године :(Перо Марић, Драгица Марић, Иван Задро, Матија Задро, Младен Задро, Љубица Задро анд Младенка Задро, Јосип Брекало, Мартин Марић, Живко Дрежњак, Љуба Дрежњак, Иван Мандић и Илка Милетић). 

Претресно вијеће је закључило да Тужилаштво није успјело доказати изван разумне сумње да је преосталих 14 особа наведених у оптужници убијено од стране припадника Армије БиХ у Грабовици у вријеме релевантно за случај. Претресно вијеће је такођер констатовало да је током случаја, шест наводних жртава наведених у оптужници повучено.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

U.Z.P mudžahedina i tz armije BIH POUBIJALI SU SVO STANOVNIŠTVO Grabovice ,zato SDA nema stava .Zna se i ima popis stanovništva koje je tu živjelo i tko je sve ubijen ,a evo ja se se.r.em na to tvoje pretresno vijeće l lažno tužilaštvo

Anonymous
Anonymous
1 month ago
Reply to  Anonymous

U.Z.P Mudžahedina i tz armija BiH su zajedno postrojavani pod zastavom ljiljana ,alija ih je osobno postrojavao ,imaju i fotografije toga postrojavanja .
Zato ne serendaj i ne izigravaj budaletinu .

Anonymous
Anonymous
1 month ago
Reply to  Anonymous

tz armija je u BIH imala najviše svojih logora ,od škola pa sve do muzeja .

Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
1 month ago

U tebe je kratka pamet. 1, 13, 130… zločin je zločin, a počinioci zločinci. Zajedno sa svojim nalogodavcima ili nadređenima.

Džudžan
Džudžan
1 month ago

Riječ genocid treba zakonom zabranit. Da je strani faktor htjeo ovdje stvarno, ajde da upotrebim tu izlizanu riječ, pomirenje mogao je u tom smijeru uložiti nešto od svoje političke moći i one silne love koja je ovdje upumpana. Mogli su napraviti muzeje i dokumentacijski centar rata u kojem bi kronološki poredali činjenice onako kako su se dogodile. Tako što se niti jednoj strani ne bi svidjelo, ali bi za 4-5 generacija, kad odemo mi ostrašćeni, dao ljudima sliku jedne gluposti i katastrofe, čisto upozorenje da te generacije ne ponove nešto slično. Ali kako stvari stoje za nekih 50+ godina ovdje bi se mogli tući Indijci i Pakistanci.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Kako će SDA imati stav kad je njihova tz armija BIH u,z,p. sa mudžahedinima poubijala nedužni narod u Grabovici . Nitko živ tamo nije ostao ,poubijali su čak i stoku .MUSLIMANI SU TOGA ITEKAKO SVJESNI ZATO I NEMAJU STAV .

Momomojjoo
Momomojjoo
1 month ago

SDA teroriste i MIZ pohapsit i pozatvarat u hr županijama!

Anonymous
Anonymous
1 month ago
Reply to  Momomojjoo

što ih niste vi pohapsili i pozatvarali u RS

Izmetbegović
Izmetbegović
1 month ago

Po.turi.ca gleda samo da se svađa i glumi žrtvu… Po.tur.ice svi su vas skužili, nema više heljp. Kme, baznija, đenosajd, kme, kme.Svi ćete se vratiti na vjeru predaka tj kršćanstvo… Zaboravite holiday inn 93..

Brajkan
Brajkan
1 month ago

Tako i za Konjic i Jablanicu.

Franjo
Franjo
1 month ago

Treba srusiti most u Grabovici i obnoviti spomenik u Jablanici i posveti ga zrtvama genocida nad rvatima u Hercegovini. Dosta je bilo lazi i te komuniste treba izbaciti iz svih knjiga i tzv spomen-kuca u BIH. Sto su srbi glupi i jos drze Jozeka u staklenom kovcegu…

Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x