Subota, 25 svibnja, 2024

SDA: Grad Mostar treba biti grad s više općina

Must Read

Predsjednik Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Mostar Zijad Hadžiomerović kazao je u izjavi za Fenu uoči sutrašnjeg sastanka u OHR-u o Statutu Grada Mostara da su stavovi SDA nepromijenjeni te da će SDA i dalje zagovarati da Grad Mostar bude grad s više općina.

Mostar bi trebao biti grad s više općina kao što je to i Grad Sarajevo”, istaknuo je Hadžiomerović, dodajući da se pod pritiskom međunarodne zajednice taj stav neće mijenjati.

Podsjetio je da je ustavnim rješenjima Mostar definiran kao grad, a to je zajednica više općina.

Govoreći o implementaciji presude Ustavnog suda BiH, Hadžiomerović kaže da su tom presudom poništeni “sporni” članovi Statuta te je ostalo na Bošnjacima i Hrvatima da se dogovore o budućnosti Grada Mostara.

Izrazio je očekivanje da će se na sutrašnjem sastanku u OHR-u ponuditi modaliteti buduće suradnje, ali je mišljenja da se neće raspravljati o prijedlozima za izmjenama Statuta Grada Mostara te da se neće ići u meritornu suštinu tih izmjena.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -