Published On: Pon, ruj 6th, 2021

Schmidtova poslanica Hrvaćanima

  1. “Komšić je  formalno hrvatski predstavnik u državnom predsjedništvu ali su ga izabrali Bošnjaci. Koliko je sustav kompliciran pokazuje činjenica da je Čović izgubio u utrci s Komšićem”
  2. On je rekao kako se hrvatski dio stanovništva, koji je, kako je istaknuo, dodatno smanjen iseljavanjem, osjeća nedovoljno predstavljenim u “kompliciranim državnim strukturama”.
  3. “Hrvatima se mora dati mogućnost da se osjećaju zastupljenima a ne da sve skupa završi recimo nekim oblikom bojkotiranja izbora”, rekao je Schmidt ukazujući na opće izbore u listopadu sljedeće godine.

Neki dan je Schmidt pohvalio Inzkov dosadašnji rad da bi danas govorio kako je nepravednom  Inzkovom voljom kreirana teška stvarnost koju Hrvati u BIH u svojoj zemlji žive – stvarnost koja ih iseljava, iz zemlje u kojoj se osjećju nesigurno, omrzlo, targetirao i nejednakopravno, ukratko nepoželjno i poniženo.

Naivni Hrvati će popušiti Schmidtov zaokret.

Stvarna namjera je pridobijanje Hrvata kako bi mogao bonskim ovlastima udariti na Srbe. Posredno i na Ruse.

Samo s Turcima i Bošnjacima udaranje po Srpskoj može proći jako nezgodno.

Sschmidtovom Trojnom paktu  treba još jedan saveznik s terena.

Lobiranje za pridobivanje Hrvata protiv Dodika

Schmidtovu autoritet priznali  su prvi dan naravno fraturice i fratrizani. Ne samo ovi il oni. Svi. I bosanska i herc provincija. Oni su slabi na strane okupatore.

Oni i danas recimo služenje Širokom za stranog okupatora nazivaju obranom tog grada, fratrine koji su radili za njemačkog okupatora nazivaju blaženicima, a  herojsku fratarsku braću koju su ti tirani HItlerovi streljali ne spominju. Mise Za Pavelića se održavaju, a pobijena franjevačka braća na Sutjesci, koje su Pavelićevi vojnici ubili, ne spominju se. Eto to nama drži govore o Dobru i Zlu. Iz Crkve u Sovićima. U kojoj je mural Rafaela Bobana. “Anđelčića malenog” Sovićkog.

Fratar kojeg bi streljao ustaša, njega nećete naći u spisima franjevačkih mučenika. Nema ga. Dok fratar koji je u ime Hitlera, ubijao i mučio, taj je za njih isto tako mučenik. Recimo Fra Radoslav Glavaš. Oni doslovce žele, provincija sa Širokog, da se to nacističko smeće proglasi blaženikom. I da, poslali su službeni zahtjev da se to provede. Eto to i takvo, našlo se nama govoriti o Dobru i Zlu. O Isusu to govori.

Schmidtova posjeta prvo njima, jasan je znak da  Germani Arijevci i danas Hrvate i Bošnjake smatraju HOS-om i Handžarom, svojim slugama, domorotcima, plemenom, talibanima i katolibanima, fanaticima u rukama IZ i Crkve. Polusvijetom.

I Schmidtovo ponašanje prema nama najbolji je dokaz toga.

Zamislimo da američki predsjednik prilikom službene posjete njemačkoj državi, prvo obiđe predstavnike religijskih zajednica u Njemačkoj, a potom se treći dan susretne s Merkelovom. Kakva bi to poruka bila? I kako bi reagirao njemački narod?

A kako su reagirali Hrvati? Nikome to nije bila uvreda. Nitko nije povikao zašto nas Kristijan stavlja u rang molitvene zajednice? Samo je Poskok na to zasiktao. A molitvena zajednica se prikrstila i kazala najdublju meditativnu mantru koju zna reći “Đaaa Vlu”.

Što drugo zna moitvena zajednica?

Šutnjom o Schmidtu, te s nekoliko rukovanja, isušene kaljuže, baruni pogubljenosti, plemstvo bez naroda iliti političari u BIH Hrvata,  samo su pokazali da  im je u izboru između komformizma   i borbe  uvijek  i samo uvijek bitniji komformizam. Dok se borbe plaše.

Plutanje, kvarcanje, Plankton. Češanje po jajima. More.

Lijepo je biti legitimni hrvatski Dario Knezović sa Širokog.

No stanimo se

Ovim činom u HDZBIH su jasno  kazali  da, ali samo  za privilegiju moći, ipak jesu u stanju donijeti nepopularnu odluku koja se neće svidjeti narodu.

No nikako to nisu u stanju uraditi, protivno volje naroda, onda kada gori, kad se to baš mora,  kad to doista treba učiniti za dobrobit naroda, ako bi to narušilo njihov komformizam, moć ili ako bi n tren morali sići  s vlasti.

Poskok.info

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x