Published On: Pon, ruj 6th, 2021

DON KIHOT JE SHVATIO: Za lov na srpskog orla, osim Selme Panze, potreban mu je hrvatski dorat. Fratarskom rječju poškropljen i uškopljen. Pouzdan, miran i osedlan…


Počelo je dodvoravanje.

Christian Schmidt, građanin Njemačke i nasljednik saudijskog ureda u Sarajevu kojeg u šali zovemo OHR, a  kojeg u BIH priznaju samo Bošnjaci počeo je nositi poklončiće Hrvatima.

Nakon što je pridobio fratrizane, Ljubića i Čovića eto ti ga sada i k nama.

Peče nam čupavce, kavu tursku ranim jutrom nam kuha, doručke u krevete  nosi.

Neki novi umiljati  OHR čiko.

U zlo vrime i Hrvat se moli.

Treba mu naime pokornost cijelog jednog naroda, onog hrvatskog, koji je bio planiran za trajno brisanje u doba Inzka, eno pukim čudom preživio eto baš taj narod mu sad treba, sa svojim potpisom, kako bi narečeni Kristijan Kihot, dobio šansu za  dobro plaćen revolucionaran poslić u Sarajevu, na neodređeno vrijeme.

Treba mu hrvatska privola i  obećanje na trajnu političku suradnju i odanost. Nova Pacta Conventa kojom Hrvati trebaju potpisati protiv sebe i Srba novog Leopolda, Žigmunda, Franju Josipa,  za korist AustroGermanima i Turskoj.

A Hrvatima će se, kao nagrada, ako izdaju Srbe i ako budu dovoljno glupi, vratiti ono što im se nije smjelo ni uzeti.  Wow koje li izdašne ponude.

Baš kao 41-e  od Hrvata se očekuje da stanu protiv svoje slavenske braće , uz bok svom tiraninu, koji ti je pobio djedove i pradjedove, uvukao u najveće zlo svjetske povijesti, a u moderno doba zabranio ti da pričaš i izmijenio pravila matematičke trećine. Te blagopostavio Ustaše i Lijanovića da pljačkaju nad tobom. I budu ti vlast.

Očekuje se da Hrvati budu ponovno toliko naivni da na to pristanu, glupi baš oniliko koliko su im pradjedovi bili glupi. Koliko su im glupi lideri i glupe sekte koje nad njima upravljaju.

Spreman je eto Schmidt, izboriti se, da Hrvati dobiju u svojoj zemlji  svoju kuću, svoju njivu, ono što im je OHR oteo nakon što je u Daytonu zajamčio  da je to njhovo. Evo kurbi OHR-ovskih opet nam nešto jamče.

Sad je kaže duboko svjestan da to nije bilo dobro.

Bilo naroda

“Pa pizda ti materina” odjekuju jutros komentari po hercegovačkim kavanama, Narod naš ima dobar politički instinkt. Zato i jest zločin braniti mu da postane politički narod. Držati ga u stadiju molitvene zajednice. Žene naše politiku manje prate no one koje se usude  u tome postaju odvažnije nego muškarci. Muževi hrvatski su ljuti. Prokleto ljuti. I na Zapad i na HDZ i na fratrizančine i na Sarajevo.

Dodik trenutno kotira u Hrvata gotovo kao Putin. Oba gotovo kao Milanović. I ne postoji niti jedan hrvatski političar  iz BIH kojem Hrvati tu  više  poštuju od Dodika. Ili ijedan u RH koji može parirati Milanoviću.

Tri koplja su ispred svakog.

Što dovoljno govori što je od naše političke elite tu načinio fratrizanski  režim za sakralnu eutanaziju političke nacije, naroda. Držanje istog u vječnom stadiju molitvene zajednice. “Na jedan poseban način”. Višestoljetno provjeren.

Svjestan je hrvatski čovjek u BIH da ga u OHR-u smatraju debilnim, povodljivim i fanatičnim. S vanjskim autoritetom i štokholmskim kompleksom. Zato je prije obraćanja narodu posjetio fratre. A onda se obratio nama:

 “Eto dragi Hrvati, žao nam je što smo vas malo mučili. Smanjili ste se, nema vas, nema vam banaka, odnijeli tenkovi hehe, odniaiđava, nema vam ustavnih prava, okrajčili smo vam i Dom naroda, tri put vam predsjednik nametnut, štaš , a s nama ste BiH oslobađali, baš mi je žao”

reče otprilike, da parafraziramo, ova nova  OHR  faca to što reče.

“Pa pička ti materina”, nastavljaju odjekivati komentari po hrvatskim birtijama. Andrija Šimić je srušio stol od muke nogom i pali škiju. Do njeg evo neki Mijat para novine i baca ih od pod.  Eno neki je Musa Ljubušanin, razbio čašu i srče rakiju iz boce.

Što je cilj ovog zaokreta dugogodišnjeg antihrvatskog tiranina zvanog OHR?Ljubav prema Hrvatima?

Ne. Strah od Dodika i inaćenje Rusima.

Strah da će saudijske donacije za isilizaciju BIH i Kosova, kao zamjenski poklon paket umjesto isilizacije Europe, prestati stizati.

Ako bi Hrvati bili imbecilno glupi prihvatili novog fuhrera s ovlastima kakve ni Hitler nije imao 1941 u Sarajevu,  Schmidt bio  dobio 2/3 konstitutivne podrške u BIH, što će mu biti sasvim dovoljno za političko djelovanje. Odnosno ostanak u BIH i  pripremu za dekaptaciju Dodika.

Hrvati bi tako svezali zastavu s dugogodišnjim tiraninom, al bi morali izdati dugogodišnjeg Dodika.

Jednog od posljednjih političara u BIH koji govori o hrvatskom pitanju. Nakon što su naši političari prestali govoriti o bilo čemu, preplašeni i od vlastite sjene, Dodik je ostao posljednji političar u BIH koji govori o nama. A prijeti mu se svaki dan.

Bijedna hrvatska šutnja

Podrška samih Bošnjaka Schmidtu  nije dovoljna. Srbi naime žele  da Schmidt što prije napusti BIH.  Oni su državotvoran politički narod.

A mali  narod, hrvatski, ne traži ništa.  To malo sektaško molitveno pleme čeka da ili Gospa pošalje poruku, što nam je činiti,  ili da se sastanu vlasnici naše pameti, Fra Šteko, Fra Božo i Fra Krasić i kažu Čoviću što Hrvati žele, onda će i Hrvati, fanatični očenašeki, znati i oni što žele.

To je ono što kažu fratri. Jer njima bespogovorno vjerujemo da sve što čine rade za nas. Nikako za sebe.

Inače ti Hrvati, znaju bolan oni,  imaju autootpade i mnoge druge pogone, uglavnom su ili na turnirima ili u kladionicama. Ako nisu na koridi.

Snalažljivi su i radišni. Sarajevu dopustivi u mjeri u kojoj pune proračun i zapošljavaju. Ništa van tog.

Redom svi dobro obučeni, svi sa značajno namještenim facama i karijerama, naoko djeluju  politički suvisli, no ako ih upitate za politički stav, krenu gledati u nebo, meškolje se, dobiju osip na vratu, kao da ste ih za Einsteinovu formulu relativnosti upitali. A i zgadilo im se. Tolike godine su narod bez lidera i političara s kojim mogu da se poistovjete.

No opravo je to onaj narod kojeg su njegovi prethodnici u OHR-u gazili do beskraja.

Pa opet taj narod nije tako oštar i ne traži da Schmidt napusti BIH.   Zašto?

Ne da nam se ponavljati. Sami zaključite.

Poskok – pokret za društvenu dekontaminaciju

guest
nije obvezno
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
50
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x