Published On: Pon, ruj 6th, 2021

DON KIHOT JE SHVATIO: Za lov na srpskog orla, osim Selme Panze, potreban mu je hrvatski dorat. Fratarskom rječju poškropljen i uškopljen. Pouzdan, miran i osedlan…


Počelo je dodvoravanje.

Christian Schmidt, građanin Njemačke i nasljednik saudijskog ureda u Sarajevu kojeg u šali zovemo OHR, a  kojeg u BIH priznaju samo Bošnjaci počeo je nositi poklončiće Hrvatima.

Nakon što je pridobio fratrizane, Ljubića i Čovića eto ti ga sada i k nama.

Peče nam čupavce, kavu tursku ranim jutrom nam kuha, doručke u krevete  nosi.

Neki novi umiljati  OHR čiko.

U zlo vrime i Hrvat se moli.

Treba mu naime pokornost cijelog jednog naroda, onog hrvatskog, koji je bio planiran za trajno brisanje u doba Inzka, eno pukim čudom preživio eto baš taj narod mu sad treba, sa svojim potpisom, kako bi narečeni Kristijan Kihot, dobio šansu za  dobro plaćen revolucionaran poslić u Sarajevu, na neodređeno vrijeme.

Treba mu hrvatska privola i  obećanje na trajnu političku suradnju i odanost. Nova Pacta Conventa kojom Hrvati trebaju potpisati protiv sebe i Srba novog Leopolda, Žigmunda, Franju Josipa,  za korist AustroGermanima i Turskoj.

A Hrvatima će se, kao nagrada, ako izdaju Srbe i ako budu dovoljno glupi, vratiti ono što im se nije smjelo ni uzeti.  Wow koje li izdašne ponude.

Baš kao 41-e  od Hrvata se očekuje da stanu protiv svoje slavenske braće , uz bok svom tiraninu, koji ti je pobio djedove i pradjedove, uvukao u najveće zlo svjetske povijesti, a u moderno doba zabranio ti da pričaš i izmijenio pravila matematičke trećine. Te blagopostavio Ustaše i Lijanovića da pljačkaju nad tobom. I budu ti vlast.

Očekuje se da Hrvati budu ponovno toliko naivni da na to pristanu, glupi baš oniliko koliko su im pradjedovi bili glupi. Koliko su im glupi lideri i glupe sekte koje nad njima upravljaju.

Spreman je eto Schmidt, izboriti se, da Hrvati dobiju u svojoj zemlji  svoju kuću, svoju njivu, ono što im je OHR oteo nakon što je u Daytonu zajamčio  da je to njhovo. Evo kurbi OHR-ovskih opet nam nešto jamče.

Sad je kaže duboko svjestan da to nije bilo dobro.

Bilo naroda

“Pa pizda ti materina” odjekuju jutros komentari po hercegovačkim kavanama, Narod naš ima dobar politički instinkt. Zato i jest zločin braniti mu da postane politički narod. Držati ga u stadiju molitvene zajednice. Žene naše politiku manje prate no one koje se usude  u tome postaju odvažnije nego muškarci. Muževi hrvatski su ljuti. Prokleto ljuti. I na Zapad i na HDZ i na fratrizančine i na Sarajevo.

Dodik trenutno kotira u Hrvata gotovo kao Putin. Oba gotovo kao Milanović. I ne postoji niti jedan hrvatski političar  iz BIH kojem Hrvati tu  više  poštuju od Dodika. Ili ijedan u RH koji može parirati Milanoviću.

Tri koplja su ispred svakog.

Što dovoljno govori što je od naše političke elite tu načinio fratrizanski  režim za sakralnu eutanaziju političke nacije, naroda. Držanje istog u vječnom stadiju molitvene zajednice. “Na jedan poseban način”. Višestoljetno provjeren.

Svjestan je hrvatski čovjek u BIH da ga u OHR-u smatraju debilnim, povodljivim i fanatičnim. S vanjskim autoritetom i štokholmskim kompleksom. Zato je prije obraćanja narodu posjetio fratre. A onda se obratio nama:

 “Eto dragi Hrvati, žao nam je što smo vas malo mučili. Smanjili ste se, nema vas, nema vam banaka, odnijeli tenkovi hehe, odniaiđava, nema vam ustavnih prava, okrajčili smo vam i Dom naroda, tri put vam predsjednik nametnut, štaš , a s nama ste BiH oslobađali, baš mi je žao”

reče otprilike, da parafraziramo, ova nova  OHR  faca to što reče.

“Pa pička ti materina”, nastavljaju odjekivati komentari po hrvatskim birtijama. Andrija Šimić je srušio stol od muke nogom i pali škiju. Do njeg evo neki Mijat para novine i baca ih od pod.  Eno neki je Musa Ljubušanin, razbio čašu i srče rakiju iz boce.

Što je cilj ovog zaokreta dugogodišnjeg antihrvatskog tiranina zvanog OHR?Ljubav prema Hrvatima?

Ne. Strah od Dodika i inaćenje Rusima.

Strah da će saudijske donacije za isilizaciju BIH i Kosova, kao zamjenski poklon paket umjesto isilizacije Europe, prestati stizati.

Ako bi Hrvati bili imbecilno glupi prihvatili novog fuhrera s ovlastima kakve ni Hitler nije imao 1941 u Sarajevu,  Schmidt bio  dobio 2/3 konstitutivne podrške u BIH, što će mu biti sasvim dovoljno za političko djelovanje. Odnosno ostanak u BIH i  pripremu za dekaptaciju Dodika.

Hrvati bi tako svezali zastavu s dugogodišnjim tiraninom, al bi morali izdati dugogodišnjeg Dodika.

Jednog od posljednjih političara u BIH koji govori o hrvatskom pitanju. Nakon što su naši političari prestali govoriti o bilo čemu, preplašeni i od vlastite sjene, Dodik je ostao posljednji političar u BIH koji govori o nama. A prijeti mu se svaki dan.

Bijedna hrvatska šutnja

Podrška samih Bošnjaka Schmidtu  nije dovoljna. Srbi naime žele  da Schmidt što prije napusti BIH.  Oni su državotvoran politički narod.

A mali  narod, hrvatski, ne traži ništa.  To malo sektaško molitveno pleme čeka da ili Gospa pošalje poruku, što nam je činiti,  ili da se sastanu vlasnici naše pameti, Fra Šteko, Fra Božo i Fra Krasić i kažu Čoviću što Hrvati žele, onda će i Hrvati, fanatični očenašeki, znati i oni što žele.

To je ono što kažu fratri. Jer njima bespogovorno vjerujemo da sve što čine rade za nas. Nikako za sebe.

Inače ti Hrvati, znaju bolan oni,  imaju autootpade i mnoge druge pogone, uglavnom su ili na turnirima ili u kladionicama. Ako nisu na koridi.

Snalažljivi su i radišni. Sarajevu dopustivi u mjeri u kojoj pune proračun i zapošljavaju. Ništa van tog.

Redom svi dobro obučeni, svi sa značajno namještenim facama i karijerama, naoko djeluju  politički suvisli, no ako ih upitate za politički stav, krenu gledati u nebo, meškolje se, dobiju osip na vratu, kao da ste ih za Einsteinovu formulu relativnosti upitali. A i zgadilo im se. Tolike godine su narod bez lidera i političara s kojim mogu da se poistovjete.

No opravo je to onaj narod kojeg su njegovi prethodnici u OHR-u gazili do beskraja.

Pa opet taj narod nije tako oštar i ne traži da Schmidt napusti BIH.   Zašto?

Ne da nam se ponavljati. Sami zaključite.

Poskok – pokret za društvenu dekontaminaciju

guest
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Koji predstavnik kojega sranja 500 godina nam krv piju ovakvi predstavnici čega: Predstavnici elite koja je gledala kako lagano umiremo pod Osmanlijama a oni su nas kao sudili kroz inkviziciju(Današnji tribunal)

Dok su se istovremeno kulturno uzdizali do današnjih visina na muci naroda koje su porobljavali istovremeno su puštali priču za umiriti vlastitu ne savjest kako mi Slaveni eto nismo bili na stupnju civilizacijskog razvoja da bi njima bili konkurencija u nečovječnosti.(Kolonije i robovlasništvo)

Sada nam ti isti ,,uzdignuti”,,,visoki”predstavnik želi opet reći da mi ne znamo,te nam on treba reći kako smo mi eto na dobrom putu pa će nas pustiti da se napijemo vode.Neka se nosi…

Niko više njemu neće pomoći da uz pomoć arapskog kapitala sačuva sve što je sebi priskrbio kroz stoljeća nečovječnosti,i na kraju kroz OHR kao mehanizam za podčinjavanje ne samo nas u bih nego i Srbije i Hrvatske.

U strahu su velike oči gospodine visoki nečovječe..

Koja vam je to visina poslije svega doci i pisati Slavenima u oci i očekivati da ti neće je..mater.

Rusi su naša braća a i Srbi a naše razmirice ćemo rešit bez kolonizatora.

Naša fratarska izdaja je također gola.Od svekolike njihove pomoći najistaknutiji je njihov uspjeh da nam pradjedovi mogu ispovijedat tuđu vjeru.

Neka se boje kolonizatori i inkvizitori i treba da se boje….znaju oni zašto.

Znamo mi vrlo dobro tko smo što smo i u što vjerujemo…

Last edited 1 godina prije by Desk
USO TURCIN
USO TURCIN
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Od Listice, od Listice, pa do SREBRENICE,biće straže , biće straže ,Kraljevica Blaže….

Slomit ,ćemo ,skrsit ćemo Tudjmanovu FOSNU ,za slobodnu ,ZA Slobodnu REPUBLIKU Bosnu…

Nema ZORE nema ZORE nit bijela dana ,otkad JURE, otkad Jure POPUSI Bobana
.

EKSPLICITAN
EKSPLICITAN
Šta ti kažeš na ovo?  USO TURCIN
1 godina prije

Hajde begaj stim glupostima.umislio si da se rimuje

ero
ero
1 godina prije

Bravo, potpisujem i ja sve što si sročio.
Christian Schmidt MRŠ kući dok ti je na vrijeme!!!

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
Šta ti kažeš na ovo?  ero
1 godina prije

Tako je i Jasmila Žbanić tim istim riječima i tim karakterističnim “mrš” tjerala u to vrijeme Premijera Milanovića.
Koja koincidencija…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Robinzon Kruso
1 godina prije

Razlika je samo u tome sto je Jamila Zvanic mrskala tudjeg predsjednika sa njoj tudje zemlje a ne otomanske koju si umislja Jamila Islamovic.Plisnavka ko i njena kultura istovremeno je od istog Milanovica trazila pomoc za snimanje filma.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
1 godina prije

Za sada puno više vjerujem Ljubiću i Čoviću nego Dodiku.ili Bakiru.
Aklo treba da se u nekog uzdam to je RH i Predsjednik Milanović.
Stav ove trojice ljudi koji imaju visok kreedibilitet kod Hrvata iz BiH mi je vrlo blizak i jednako tako i po pitanju Šmita i njegove pozicije u BiH.
Jasno tko prihvata Šmita protivi se srpskoj poziciji, koji ga ne priznaju.

Last edited 1 godina prije by Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

I tebe blagoslovio dobri Bog Otac i Sin i Duh Sveti

ero
ero
Šta ti kažeš na ovo?  Robinzon Kruso
1 godina prije

I ti se gluposti pišeš, kakav Čović svega ti

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  ero
1 godina prije

Jasno tebi je bolji Komšića.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  ero
1 godina prije

Sta se cudis. Partijsko glasilo, poltronski novinar i naruceni tekst za peglanje imagea grofa od Bara

Kleme
Kleme
1 godina prije

Lipo napisano Poskok ali sa necin se ne slazen. Mi u FEDERACIJI moramo suradivat sa Bosnjacima.
E nema 3. A i da dobijemo taj entitet financijski nemoremo, pa ni RS ne moze.

Ici ce se spajanjem kantona, mozda je GENJAC sapnuo Njemcu jer to je interes SDA.

I to jednostavno.

3 kantona po washingtonu.

Mijesani SBK I HNK jer to bakiru odgovara.

Spojit capljinu i citluk sa ZHK( zeli Božoi drugi) HBK I PK

Drvar spojit sa USK(zeli Genjac zbog avnoja) SK,BPK,TK,ZK.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Koji “non paper”…da Bog sačuva i zakloni…

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Capljkna i citluk su ZHZ. A koje cija prevaga u spajanje HBK I HBK nije bitno jer se glasa ABC.. Pa bilo u tom kantonu 80 posto bosnjaka nista to ne znaci jer nije bitno.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Ma to je sve skupa kenjaza sad je prilika da naplatimo za sve sto su nam popljackali visoki u korist svojih porta.Kad ce nam vratit opljackani novac iz nase banke i poslove koje je preotela kolonijalna Raiffeisenbank!!?

never baklava
never baklava
1 godina prije

Poskok:
“I ne postoji niti jedan hrvatski političar među BIH Hrvatima kojem oni više vjeruju nego Dodiku”.
……………………..
A Mario Karamatić?
Karamatiću vjerujem više nego Dodiku i točka.

Znate onu – Svaka ptica svome jatu leti 🙂

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

P.S
“među BIH Hrvatima”.
………………………………
Jednom za svagda – ne postoje dalmatinski Hrvati, slavonski ili istarski, pa tako ni bh Hrvati. Hrvat je hrvatski bio iz Dalmacije, Slavonije BiH ili iz Münchena.

Dakle, poradi korektnosti pojmova – bh Hrvati je neispravno, a ispravno je Hrvati iz BiH.

Nisu Hrvati vlasništvo BiH, nego obrnuto.

Last edited 1 godina prije by never baklava
USO TURCIN
USO TURCIN
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

Rvati,UZP HRHFOSNe katolički teroristi su vlasnistvo Rvacke…idete podebljati njofrinu kiflu…prostori RSK…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

Teško Hrvatima ako im Dodik bude zaštita, a Bakir čuvar interesa.

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

U ovom požaru Dodikova kuća stoji do kuće Hrvata koja već gori i zato on protupožarnom opremom djeluje. Gasi vatru na hrvatskoj kući poradi zaštite vlastite. Što je ok i dobrodošlo ali, poradi istine, njegov motiv nije ljubav naspram Hrvata.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Je..te nesto marijova pozicija.On je uvjek tamo gdje treba biti odnosno tamo gdje je vecina hrvata

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Ne brkati babe i žabe, prosim.

Generalizirajuća konstatacija portala bez pojašnjenja na čemu to vjerodostojnom se temelji:

“I ne postoji niti jedan hrvatski političar među BIH Hrvatima kojem oni više vjeruju nego Dodiku”.

Konstatacija iz članka se odnosi na povjerenje naspram političara-osobe, a ne naspram državne, entitetske ili stranačke funkcije.

Ali kad već inszistiraš, ako bi Karamatić bio član Predsjedništva BiH vjeruješli kako bi Dodik bolje od njega zastupao Hrvate?

Meni ne moraš odgovoriti jer znam.

Last edited 1 godina prije by never baklava
Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Sankerskoj

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

Postoji Booookir trebamo li vjerovat ovom plisnavcu sto je umislio da je Emir pa bi htio u bosni uvest serijat na djedovini slavenskoj koja ga je cak imala namjeru tolerirat a on bu u svojoj pohasenosti docirao svima kako bi se trebali ponasati na osnovu zrtava koje JE podnio Bosnjacki narod.Naravno Emir vidi samo Bosnjacke zrtve valjda mu njegova otomanska kultura nedozvoljava da vidi zrtve drugih naroda bas zbog njegove kulture i nastojanja da je sprovede na stetu druge dvije.E nece emirat u RS I HRHB moj ufuranko nemas ti bas toliku moc…

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Taj bošnjački film (Mokri snovi) već smo vidjeli u beogradskim kinima krajem 80-ih i do sredine 90-ih godina prošlog stoljeća.

Samo su se malo promijenili glumci ali je ista radnja filma, isti zaplet i kraj.

vitina
vitina
1 godina prije

Najveći problem hrvatske politike u BiH je njena nejasnost, nedorečenost, nedosljednost, smušenost a o lijenosti, nedostatku hrabrosti i sposobnosti da i ne govorima. Mi koji se u suštini zalažemo za najpravedniji ustroj jedne više nacionalne države smo u najnepvoljnijem položaju. Istina političke okolnosti nam nisu bile ni malo naklonjene, ali za to imaju velike “zasluge” naši lijeni i nesposobni političari koji taj najuljuđeniji ustroj nisu uspjeli u ovih dvadeset i nešto godina izprezentirati kao naš jedinu ozbiljnu težnju.
Kad imaš nekoga koji se ozbiljno ne buni i na svojim težnjama ne inzistira, na njega se ozbiljno i ne obraća pažnja. A dali će Schmidt ostati ili neće nama je nebitno ako mi jednom jasno i artikulirano ne budemo prema svima iznijeli naše nacionalne stavove, za koje tvrdim da su najljudskiji i najnormalniji od sve tri strane u BiH.

Last edited 1 godina prije by vitina
sim
sim
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Ne bih se slozio recimo samo na primjeru upornosti HDZ BiH oko Izbornog zakona, gdje traze da se drugim rijecima “pecatira” vladavina HDZ BiH “za vijeke vijekova” … dali je to najljudskije i najnormalnije? … Kao da hrvatski korpus nema niti jednu drugu mogucnost i politicku opciju, s druge strane o kunstitutivnosti Hrvata unutar Republike Srpske i njihovih prava pa i izbornih … nigdje ni rijeci … Tamo su slucajevi Komsica svakidasnjica ili se od sprednje kakav Srbin prebaci na hrvatstvo kako bi eto ispali fer i drzali se nekih zakonskih okvira.

USO TURCIN
USO TURCIN
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Koja POLITIKA UZP HRHFOSNE…PORAZENE TERORISTICKE KATOLICKE TVOREVINE..ZAHVALITE PAPI I KLINTONU

PPGLEDAJ ARHIVU…

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  USO TURCIN
1 godina prije

Ajde nacisto-islamisto napiši nekad normalan i čitljiv komentar, i prestani se derat.
Koji si ti moron Semberija hebo te Busuladžić……

EKSPLICITAN
EKSPLICITAN
Šta ti kažeš na ovo?  USO TURCIN
1 godina prije

Nigdje porazeni.pogledaj arhivu.toplo preporucam “operaciju Neretva93.

Komsicoglu
Komsicoglu
1 godina prije

Visoki predstavnik priprema teren za proglasenje BH Hrvata nacionalnom manjinom.
Kao Bosnjaci u RH.
I mirna Bosna!

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

I još je s pet porcija ćevapa čudotvorno nahranio svatove od 500 uzvanika.

Last edited 1 godina prije by never baklava
sim
sim
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

ja sam cuja da su im se Ukazali apostoli koji sjede ispred neke trgovine i pijuckaju vino, ko nekakvi hipici … pa ih netko priupita: A di vam je ISUS? – a oni uglas odgovorise: “Eno ga u trgovini kupuje vodu” …

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Komsicoglu
1 godina prije

Sanjaj plisko otomanski,Bosanska raja je svesna svega a svjesna su i sva slavenska braca .Visoki ce ici odakle je i dosao a ti pripremi vizu.

USO TURCIN
USO TURCIN
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

PRIJETIS teroristo zahvali se ALJI…

EKSPLICITAN
EKSPLICITAN
Šta ti kažeš na ovo?  Komsicoglu
1 godina prije

Eee. to ti docekati neces!!! I mirna bih.

Blanka
Blanka
1 godina prije

Transatlantski eurointegrator, €fil, znameniti “Hrvat”, barun tisucljetne plemicke obitelji od Kulina bana, meteorolog, opsjenar, prevarant i lazov
ne da ce priznat g Christiana Schmidta, nego ce ga osobno ako trebad na krkace uznijeeti do ureda u OHR ako mu ovaj obeca min financija u u cijelom mandatu Christiana Schmidta.

Naime, kada je notorni lazov spreman vise od 16 godina varati svoj narod laznim obecanjima zarad “svetih ministarstava ” u kojima se susnji cuvaju, onda mu zarad tih istih svetinja nece biti osobno tesko izdati i rodjenu djecu, a ne samo Dodika ukoliko od Christiana Schmidta dobije garanciju da “cuva” novac i da nece biti sudski gonjen.

Vitar
Vitar
1 godina prije

DA! Bijedna hrvatska šutnja.

putnik83
putnik83
1 godina prije

Nakon što su Ameri utekli iz Afganistana podvijena repa nametnulo se pitanje:
tko se još Schmita i OHR-a boji?Može li se danas išta igdi bez Rusije i Kine??
Rusije se definitivno potvrdila kao vojno najjača sila današnjice,a Kina kao ekonomska sila bez premca.
Do sad su hrvatski secesionizam iz Berlina umirivali “prispodobama o zajedničkoj budućnosti u Europi bez granica”,što će nam sad ponudit? Pravo da biramo i budemo birani??

never baklava
never baklava
1 godina prije

Portal:
“Hrvatima će se, kao nagrada, ako izdaju Srbe…..”?!

Kako Hrvati kao narod mogu izdati Srbe? Jesul’ tajno opet zastave svezali? Jesul’ uopće u situaciji kojom mogu bilo koga izdati osim što su mulenjem samo sebe sjebali?

Ne, Hrvati nisu u situaciji nikoga drugoga izdati.

Zato ovako postavljena množina s moguće izdajničkom adresom na kućni broj hrvatskog korpusa u BiH totalno je promašena. Prava adresa je Čović, a u proširenom izdanju i HNS, dakle hrvatski političari i njihove političke stranke, a ne hrvatski narod.

Last edited 1 godina prije by never baklava
djuro
djuro
1 godina prije

Fratri, stari fetiš autora. Pročitao sam naslov članka objavljenog malo prije ovoga, pomislit dobra tema, psovka kod Hrvata, kad ono ponovo fratri i Međugorje, na članak se ne može dati komentar, to je prostor gdje gazda liječi ili pojačava frustracije. Ne mogu dokučiti otkud tolika mržnja prema Međugorju i fratrima, izgleda da mu je netko iz tih krugova dobro zaprdijo, pitam se ima li to veze s nedohvaćenom diplomatskom karijerom

Ikim_Suam
Ikim_Suam
1 godina prije

Lov na srpskog orla?!
Njemci?
Pa njihova politika za Balkan je već preko dvadeset godina prosrpska.
Merkelica tetoši Vučića ko rođeno čedo.

Okanite se srpske šuplje priče o tome kako Njemci rade protiv njih.
To je dio fantazija i mitova.

Ne znam za Schmidta osobno, ali ako bude pratio Njemačku politiku za Balkan upravo Srbi će se najbolje provest

Komsicoglu
Komsicoglu
1 godina prije

U BiH ne postoje Hrvati.
Postoje Bosnjaci katolici.
Nacionalna manjina.
I kao takvi ne mogu odlucivati o nicemu,niti je nekom potrebna njihova pomoc.