Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

SBB: SDA su dezerteri koji su već potpisali asimetrično rješenje – Dayton!

Must Read

Povodom posljednjeg u nizu priopćenja SDA u kojem se retardirano tvrdi da je Radončić 2001. godine dijelio BiH i to kao političar, ova stranka upozorava “dezertera Tihića i njegove ratne profitere” na sljedeće:

– Tihića, koji iz dana u dan postaje sve zaboravniji, podsjećamo da predsjednik SBB BiH 2001. godine nije bio uopće u politici, za razliku od njega koji je u to vrijeme bio potpredsjednik  Narodne skupštine RS.

Uostalom, SDA je u Daytonu priznala ime Republika Srpska, pristala na asimetrična rješenja da u Federaciji potoje kantoni, a u RS ne, te mnoge druge djeljiteljske koncepte, do toga da je odbijen prijedlog Richarda Holbruckea da se ukine Karadžićeva SDS. Dodatno, Tihićevim i SDA glasovima u RS Dodik je došao na vlast, a samo maloumna politika SDA može Radončiću spočitavati da je dijelio BiH, jer je Tihić potpisao veleizdajnički ugovor iz Pruda s Čovićem, a Radončić ga srušio nakon listopadskih izbora.

SBB: Tihićeve zamjene teza

SBB BiH neće pristati na Tihićeve zamjene teza i javno ga pozivamo da odgovori tko je doveo mudžahedine u BiH, tko je doveo do 530.000 nezaposlenih, tko je posijao glad, tko je oteo miljarde KM donacija za BiH i tko je budnjama i selimovićima poklonio nekada najbolje tvornice i nekretnine. Neka politički kriminalci iz SDA na čelu sa Tihićem i Izetbegovićem kažu tko je počinio politička ubojstva i po čijem nalogu. Zašto ne ukinu paravojni odbor za sigurnost i parašpijunsku stranačku službu?

Umjesto Suljinih etiketa javno tražimo od njega sljedeće odgovore: koliko je u elitnom „Improtanne centru“ kupio metara kvadratnih stana, koliko ih je platio, iz kojih crnih fondova i za koliko tisuća KM su oštetili proračun lažnim prikazivanjem istinske vrijednosti te nekretnine?

Tihićev i Izetbegovićev  bijeg s terena eklatantnog kriminala na ustavno- pravno podvale neće proći kao dio prljave predizborne kampanje. Oni se moraju suočiti s narodom kojeg su 20- godišnjom vlašću doveli na europsko dno, a našu državu učinili najnerazvijenijom i najsiromašnijom u cijelom regiji.

SBB BiH će ostati na razvojno- ekonomskom i državnom kolosjeku s kojeg je SDA odavnio zbog kriminala ispala.

Podsjetimo SDA je danas optužila predsjednika SDP-a Zlatka lagumdžiju i SBB-a Fahrudina Radončića da dijele BiH

SDA: Lagumdžija i radončić dijele BiH na tri djela

-Zlatko Lagumdžija, kao lider u narodu pogrdno nazvane Alijanse za potjere, i Fahrudin Radončić, kao njen medijski pokrovitelj, Odluku Ustavnog suda BiH o ravnopravnosti bh. naroda i građana na cijelom teritoriju države Bosne i Hercegovine pretvorili su u dominaciju i ekskluzivitet srpskog naroda u entitetu Republika Srpska koji je de facto nastao na sistematskim masovnim zločinima i masovnim grobnicama, progonu nesrpskog stanovništva te krunisan genocidom nad Bošnjacima Srebrenice, stoji u priopćenju SDA.

Dodaje se kako “zahvaljujući Lagumdžiji i Radončiću”, entitet Republika Srpska ima predsjednika entiteta s apsolutnom vlašću i potpredsjednike koji nemaju nikakvih ovlasti niti utjecaja na odluke predsjednika, Vijeće umjesto Doma naroda, gdje su Bošnjaci u svemu preglasani i nemaju nikakvih mehanizama da zaštite svoje vitalne nacionalne interese.

Umjesto da, navodi se dalje u priopćenju SDA, isprave grešku napravljenu u vrijeme tzv. Alijanse 2001. godine pristajanjem na asimetrična ustavna rješenja u bh. entitetima, Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić sada bezočno dovršavaju projekt podjele Bosne i Hercegovine, pokušavajući to predstaviti kao europski put Bosne i Hercegovine!

Sporazum SDP i SBB s dva HDZ-a je konačna podjela Federacije BiH na dva, a Bosne i Hercegovine na tri dijela, pri čemu se od federacije kantona uspostavlja federacija naroda. Sramna izjava Zlatka Lagumdžije kako je sasvim normalno da glas Hrvata iz Hercegovine vrijedi više od glasa Hrvata u Sarajevu ili Bihaću, dok glas Bošnjaka iz Sarajeva, Tuzle i Zenice više vrijedi od glasova Bošnjaka u Hercegovini, Goraždu i Posavini, poruka je Bošnjacima da će biti svedeni na političku manjinu i findžan državu i da će Dragan Čović ostvariti obaćanja data u izbornoj noći 2010. godine o Mostaru kao hrvatskom stolnom gradu! Uz to, ovim sporazumom glas Srbina iz Sarajeva, Tuzle, Zenice ne bi imao apsolutno nikakvu vrijednost. Realizacijom ovih planova, ne samo da ostali ne bi ostvarili svoja ljudska i građanska prava, već bi i konstitutivni narodi izgubili ravnopravnost u dijelovima Bosne i Hercegovine u kojima nisu demografska većina, tvrdi posve netočno SDA.

Način izbora delegata u Dom naroda Federalnog parlamenta, kojeg su usuglasili SDP, SBB i dva HDZ-a upravo suprotno tvrdnjama SDA, eliminira postojeću diskriminaciju po kojoj je primjerice Bosanskopodrinjski kanton, u kojem je živio zanemariv broj Hrvata delegirao jednog delegata u Dom naroda, kao i Psavska  županija u kojoj je živjelo 30.000 Hrvata. Prema novom prijedlogu broj delegata i vrojednost njihovog glasa bit će srazmjeran udijelu stanovništva i ostalih u odnosu na ukupan broj Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostaloh u F BiH. Predloženi model, upravo osigurava da glas svakog pripadnika konstitutivnih naroda i ostaloh vrijedi jednako.

Presudu Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić – Finci Lagumdžija i Radončić iskoristili su isključivo za zaštitu osobnih interesa i predvidjeli da, za razliku od konstitutivnih naroda, Klub ostalih u Domu naroda u Parlamentu Federacije BiH nema pravo predlaganja kandidata, navodi se dalje u priopćenju SDA.

Dosljedno svojim programskim načelima i principima, SDA će kao i 2001. godine insistirati na simetričnim rješenjima i doslovnoj provedbi Odluke Ustavnog suda BiH o ravnopravnosti bh. naroda i građana na cijelom teritoriju države. To znači da sve članove Predsjdništva BiH treba birati na isti način, da oba bh. entiteta imaju predsjednike i potpredsjednike s jednakim ovlastima te domove naroda s istim kapacitetom i nadležnostima, stoji u priopćenju SDA.(R. I. / Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -