Published On: Uto, sij 22nd, 2013

Savez poljoprivrednih udruženja FBiH Lijanovićeva je udruga

Savez poljoprivrednih udruženja FBiH ogradio se od zahtjeva za smjenu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića Lijanovića te optužbi na račun predsjednika Saveza, da je plaćenik i reketaš.
Kako navode iz ovog saveza, povod za ograđivanje su sve učestaliji napadi na njih i njihovog predsjednika koji dolaze iz Seljačkog saveza FBiH i “navodne” Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza u FBiH.
– Usmjerit ćemo naše aktivnosti na zaštitu poljoprivrednih proizvođača, domaće proizvodnje i poštivanje zakona, a istrajat ćemo i u razotkivnju lopovluka i kriminala koji je do sada provodio Seljački savez i tzv. Koordinacija, kao što je nenamjensko trošenje milijuna KM kroz ostale podrške, koje se uopće ne tiču poljoprivrede proizvodnje za koju se oni, tobože ,zalažu – priopćeno je iz Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH.
Ističu i da će do kraja mjeseca konstantno vršiti pritisak na Vladu FBiH da što prije usvoji program poljoprivrednih poticaja, kako bi poljoprivrednici blagovremeno dobili zaslužene poticaje i što lakše “prebrodili zimu”.