Srijeda, 29 svibnja, 2024

Saša: Loreli prijetili da će u „bijelo roblje“, ako ne ubije

Must Read

Kći me nazvala na mobitel kada je učinjeno to što je učinjeno. Rekla je samo dvi, tri riči: da je učinila nešto što nije smjela, ali da je morala. Virujte mi, siguran sam, bilo je ili ubij ili ideš u bijelo roblje! Bila je ucijenjena, upala je u nešto gadno! Ako budete nešto pisali, obvezno navedite da izražavam sućut obitelji, jer mi se čini da je bio dobar čovjek – rekao je za Večernji list Saša Šebek, otac 21-godišnje Lorele koja je uhićena u Bosni i Hercegovini pod optužbom da je u blizini Viteza ubila Franju Lovrića (36), za kojega se navodno udala nekoliko dana prije. Nakon ubojstva Lorela je bježala, a otac kaže da mu je pao kamen sa srca kada su je prekjučer uhitili.

– Bojao sam se za njezin život – kaže Šebek, koji zapravo ne vjeruje da je njegova kći ubojica, a ako je zaista nož bio u njenoj ruci, to se dogodilo, tvrdi, jer nije imala izlaza. S Lorelom je u Sarajevu uhićen i 48-godišnjak pod sumnjom da joj je pomagao nakon zločina, ali je pušten. Navodno joj je on bio dečko. Otac kaže da ga je poznavao, a iznenadio se kada je u novinama pročitao da se udala za Franju. Njega je prošlog tjedna čuo jednom preko telefona.
– Pozvao me da dođem u Vitez kada padne snijeg. Pomislio sam da je dobar čovik – rekao je Saša Šebek sporim i tihim glasom.

Pod apaurinima je, teško preživljava ovo razdoblje, ali sigurno neće sjediti skrštenih ruku. Namjerava dokazati da njegova kći nije kriva. Naime, uvjeren je da je u cijelu priču upletena i treća osoba, koja je ključna. Navodno za nju znaju i bosanskohercegovačke vlasti i traže je, ali Šebek je tu osobu odlučio pronaći prije njih.

Planira s prijateljem otići u BiH, naći je prvi i dokazati da su njegovu kćer ucjenjivali. Smatra da je bila prisiljena udati se za Franju, koji je imao švicarsku mirovinu, a potom ga i ubiti zbog materijalnog interesa upravo tog trećeg čovjeka koji je njegovu kćer držao u šaci. Bilo ga je strah da će ta treća osoba pronaći Lorelu prije policije te mu je zato laknulo kada je uhićena.
– Htio bih zahvaliti upravi zatvora, jer znam da mojoj maloj ne fali dlaka s glave, te hrvatskom veleposlanstvu u BiH. Jako mi je žao zbog čovjeka i obitelji izražavam iskrenu sućut – rekao je Lorelin otac Saša.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -