Šarović: Usvojen je lažni dokument

Šarović je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS bio u ime SDS-a, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

”Jedan dokument je poslan u Bruxelles, a o drugom dokumentu je raspravljala Narodna skupština. On nedvosmisleno vodi Republiku Srpsku i BiH put NATO-a, a s druge strane manipulira se javnošću RS te ih pokušava uvjeriti da će pratiti Srbiju, da će pratiti vojnu neutralnost”, istaknuo je danas Šarović, priopćeno je iz SDS-a.

On je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS bio u ime SDS-a, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

”Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko tko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je on lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolice i ta njegova prevarantska uloga će se na kraju morati jasno definirati. On mora biti gubitnik ili za Bruxelles ili za Banju Luku – ustvrdio je predsjednik SDS-a.

Šarović je komentirao i napad ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića te naveo kako se ne sjeća da je u BiH zabilježen takav slučaj.

”Svi mi smo gosti i napasti jednog zastupnika iz ma koje stranke bilo je strašno u Narodnoj skupštini koja je kuća, dom narodnih zastupnika. Mislim da je to obilježilo ovu skupštinu. Stanivuković je završio u hitnoj pomoći, vjerojatno će imati saslušanje u policiji i to pitanje, ta užasna epizoda će se nastaviti i narednih dana i ovo treba istjerati do kraja. Nisam čuo da je itko iz vlasti u Republici Srpskoj ovo osudio, što je po meni potpuno neprihvatljivo”, istaknuo je Šarović.

Predsjednik SDS je kazao da ta stranka nastoji da se sada i sutra i u budućnosti obračuna s takvom politikom koja nije dobra ni za RS ni za BiH jer je ta politika podređena poziciji jedne stranke i u njoj nema općeg interesa.

”Vlast SNSD-a mora prestati s lažima, manipulacijom, trostrukom politikom koja se vodi u Republici Srpskoj od jedne stranke i pojedinca Milorada Dodika”, ocijenio je Šarović.