Published On: Uto, pro 18th, 2012

Sanel Redžić pobjednik najprestižnijeg gitarističkog natjecanja na svijetu

Tuzlanski klasični gitarist Sanel Redžić osvojio je prvo mjesto na 55. internacionalnom natjecanju gitare u Tokiju, jednom od najvećih i najprestižnijih gitarističkih natjecanja na svijetu.
Redžić je proglašen najboljim nakon troetapnog natjecanja u čijem finalu je sudjelovalo šest gitarista iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Francuske, Kanade, Kine i Ukrajine.
Pobjednik je osim dviju skupocjenih gitara osvojio turneju koja će naredne godine obuhvatiti 12 koncerata širom Japana, uključujući i nastupe u nekim od najvećih koncertnih dvorana ove zemlje. Ukupna vrijednost nagrade procjenjuje se na 50.000 eura.
– Vrlo sam sretan zbog pobjede i ovo mi je, za sada, najdraža nagrada jer su u povijesti ovog natjecanja pobjednici bili neka od najvećih imena gitare poput Kazuhita Yamashite, Scotta Tennanta, Aniella Desiderija i drugih, kazao je Redžić prije povratka iz Tokija.
Sanelu Redžiću je prvo mjesto osvojeno ovog vikenda u Japanu 25. nagrada s međunarodnih natjecanja.
Ovaj je gitarist nastupao u Europi, Aziji, Južnoj i Sjevernoj Americi, a svojim uspjesima nastavlja tradiciju uspješnih svjetskih gitarista tuzlanske glazbene škole i pedagoga Predraga Stankovića.
Redžić je 2006. godine, s nepunih 17 godina za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva snimio svoj prvi album koji je producirao Edin Zubčević. Album je objavljen naredne godine svjedočeći o iznimnom talentu mladog umjetnika.
Ovog “gitaristu impresivnog umijeća”, kako ga je nazvao njemački magazin Jazzthetik nakon Gramofon Showcasea organiziranog još 2007. godine, i u narednoj godini očekuju brojni koncerti, poput nastupa u čuvenoj dvorani Concertgebouw u Amsterdamu krajem ožujka ili koncerta u nacionalnoj filharmoniji Ukrajine u Kijevu, zakazanog za 18. svibanj, priopćeno je iz “Gramofona”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare