Published On: Pon, kol 29th, 2016

SALKIĆ: Zabrinjavajuće zveckanje oružjem na Drini

Potpredsjednik RS Ramiz Salkić izjavio je danas da smo ovih dana svjedoci zabrinjavajućeg zveckanja naoružanjem na Drini, u okviru policijskih vježbi, čime se mogu dovesti u krizu dobrosusjedski odnosi BiH i Srbije.

On je dodao da ukoliko Vijeće za sprovedbu mira u BiH (PIC) ne reagira na zaustavljanju destruktivnog djelovanja srpske politike, ovo tijelo ćemo, kako je kazao, smatrati odgovornim za sve eventualne posljedice.

Izjavu za medije Salkić je dao prilikom boravka u Podrinju, gdje se sastao s građanima koji su, kako je navedeno, izrazili zabrinutost zbog opsežne policijske vježbe na granici BiH, u kojoj su sudjelovale policijske snage RS i Srbije.

Salkić je ponovio da politika Milorada Dodika ciljano radikalizira društvo, s ciljem konačne destrukcije BiH kao i da je pred Kancelarijom OHR-om najveći izazov do sada, da sprečavanjem referenduma, kako je rekao, zaustavi pogubnu destrukciju BiH.

Salkić je, kako prenosi N1, također pozvao sve građane BiH srpske nacionalnosti da se distanciraju od ratnohuškačke politike Dodika i, kako je kazao, njegove otvorene mržnje i želje da uništi BiH.

“BiH je i vaša domovina, u kojoj na svakom koraku imate zajamčenu konstitutivnost, slobodu i mir, imate svoja imanja i tradiciju zajedničkog življenja. Ratovi nikome ne donose dobro, a o tome nam govore i iskustva koja svi na Balkanu imamo s ratovima koje je pokrenuo Slobodan Milošević”, navodi Salkić.