Published On: Sri, lis 25th, 2017
#3rd |

Safet Zec izlaže u Mostaru

Matica hrvatska u Mostaru intenzivno priprema jubilarno 20. izdanje Dana matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2018., a jedan od najvažnijih događaja na bit će izložba jednog od naših najvećih živućih likovnih umjetnika, Safeta Zeca, potvrdio je Večernjem listu počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar, Josip Muselimović.

“Ovih dana smo s našim eminentnim umjetnikom Safetom Zecom obišli dvorane u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i dogovorili izložbu na Mostarskom proljeću 2018. godine. Ne treba posebno isticati ni govoriti što ova izložba znači za našu manifestaciju i grad Mostar uopće. Nakon uspjeha u Vatikanu, Lilleu, Parizu i Veneciji, Zec priprema izložbu u New Delhiju i Opatiji. Poglavarstvo Venecije otvorilo je pregovore o otkupu svih slika s njegove tamošnje izložbe. O umjetniku takvog renomea suvišno je govoriti, samo se želim zahvaliti što će biti naš gost.

Bit će ovo veliki likovni događaj”, rekao je Večernjaku Muselimović. U venecijanskoj crkvi “Santa Maria della Pieta” i dalje traje Zecova izložba “Exodus”, koja je inspirirana izbjegličkom krizom te je svojevrsni umjetnikov poziv da se prestane ratovati i ubijati. Venecijanska crkva “Santa Maria della Pieta” od svog nastanka 1346. godine pomaže u širokom pojmu ove riječi “siročad” ovoga svijeta… Izložba se otvarala u danima kada se održava i Venecijansko bijenale u vrijeme kada je veliki broj posjetitelja u ovom talijanskom gradu, a bit će otvorena do 30. studenoga.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x