Published On: Wed, Feb 15th, 2017

SAD UPOZORILE NA MOGUĆE NEMIRE Čelnici DF-a pred uhićenjem, “Crna Gora na rubu građanskog sukoba”

Skupština Crne Gore skinula je imunitet zastupnicima i čelnicima prosrpskog oporbenog Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

– 42 zastupnika su glasovala za. Nadam se da će ova odluka doprinijeti bržem rješavanju slučaja – kazao je predsjednik skupštine Ivan Brajović, nakon glasovanja.

Na izvanrednoj sjednici Parlamenta, zastupnici su se izjašnjavali treba li liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću skinu zastupnički imunitet i tako omogućiti njihovo privođenje, koje ima u planu Specijalno državno tužiteljstvo, a povodom zbivanja uoči parlamentarnih izbora prošle godine.

Mandić i Knežević zvali su predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, da se, kako su kazali, obračunaju s njim.

Mandić je nakon što je ušao sa zastupnicima u Parlament, s press pozicije poručio da je Crna Gora na rubu građanskog sukoba.

Dvojica zastupnika DF-a sumnjiče se za kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i sigurnosti Crne Gore, izvršenog putem poticanja, s ciljem vršenja kaznenih djela terorizma i drugih kaznenih djela.

Veleposlanstvo SAD-a upozorilo na moguće nemire

Veleposlanstvo SAD u Crnoj Gori upozorilo je danas svoje građane koji žive u toj državi da se pred zgradom parlamenta očekuje veliko prisustvo policije u slučaju da se ostvare najave Demokratske fronte i slobodnih građana da se, uoči izglasavanja ukidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, okupe pred ovom institucijom.

U priopćenju apeliraju na svoje građane da izbjegavaju područja gdje bi mogli biti prosvjedi pa čak da izbjegavaju i male skupine okupljenih ljudi./HMS/