Petak, 19 srpnja, 2024

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

Must Read

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava na privatnost djece umjesto na tvrdnje da je dovela u zabludu odrasle korisnike o svojim praksama privatnosti podataka, prema izvoru upoznatom s temom.

Savezna trgovinska komisija SAD-a (FTC) istražila je potencijalna kršenja tog prava od TikToka i njegove matične tvrtke ByteDance i proslijedila slučaj ministarstvu pravosuđa u utorak.

“Istraga je otkrila razloge za vjerovanje da imenovani optuženici krše ili se spremaju prekršiti zakon i da je postupak u javnom interesu”, rekao je FTC u tadašnjoj izjavi.

Reuters je 2020. godine prvi izvijestio da FTC i ministarstvo pravosuđa SAD-a istražuju optužbe da popularna aplikacija nije ispunila dogovor iz 2019., čiji je cilj bio zaštita privatnosti djece.

TikTok: Razočarani smo

TikTok je rekao da se nikako ne slaže s navodima FTC-a i da je razočaran što je agencija odlučila pokrenuti tužbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je odvojena od tekuće zabrinutosti u Kongresu da kineska vlada može nepropisno pristupiti podacima 170 milijuna korisnika TikToka u SAD-u, što platforma negira.

TikTok osporava zakon donesen u travnju, koji zahtijeva od njegove kineske matične tvrtke ByteDance da se oslobodi TikTokove imovine u SAD-u do 19. siječnja ili će se suočiti sa zabranom.

ByteDance je rekao u četvrtak da bi bez sudske intervencije zabrana bila neizbježna i da oduzimanje “nije moguće tehnološki, komercijalno ili pravno”.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -