Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

SDA po prvi put ima kandidata za načelnika Posušja

Must Read

Po prvi puta od spomema imena Posušje davne 1378. godine iz povelje sinjske plemkinje Katarine Nelipić u kojoj se ista zahvaljuje Posušjanima na iskazanoj vjernosti, jedna bošnjačka partija pokušat će osvojiti mjesto načelnika općine. Vremena su se dakle promijenila. Sinjskoj vlasteli malo tko se danas klanja. Dok ih se sve više klanja sarajevskom begovatu.

Kako bi zadobili povjernje Posušana Tihićevi puleni predvođeni trenutno najpoziciranijim bošnjačkim političarem Budimirom kandidirali su ovogodišnju miss Hercegovine Matu Pavković putem struktura protoustaške stranke u nestajanju HSP-a. Mata zrači elegantnošću i otvorenošću a istakla  se borbom za donaciju pršuta gladnoj djeci u Etiopiji. Lijanovićevih. Brazilskih. Poznata je i Matina izjava iz vremena dok je bila zastupnica u skupštini ZHŽ-a: “Đe si šta ima”

Hrvatske stranke u Posušju kandidirale su pak dvojicu muškaraca bez lente – Branku Bagu i Jakova Jukića. S tim što je upitna politička orijentacija 90-ke budući da je ogranak te stranke do današnjih dana držao platformaše u vlasti Posušja. Iako je predsjednik 90-ke Ljubić pozvao na gandijevski otpor janjičarskim partijama i njihovo široko ignoriranje 90-ka Posušja cijelo vrijeme toplo je surađivala sa strankom koja je na razini Federacije ušla u projekt obesmišljavanja hrvatske konstitutivnosti.

Pitanje je također kome će se posuška 90-ka nakon izbora prikloniti uspije li Lijan za račun HSP-a pokupavati štogod grla po Posušju. Njemu naime tužiteljstvo ZHŽ-a koje vodi Lijanovićev i Jurišićev kućni prijatelj Naletilić, kojem je bivša vlada Zvonko-Jere pozapošljavala pola rodbine ne namjerava praviti probleme glede protuustavne i protuzakonite kupovine glasova. To je ono nezavisno sudstvos masnim plaćama o kojem nam svih ovih godina govore OHR i OSCE kao o svom najvećem dostignuću.

Tekst sa posusje-online.com:

Bućo, Lucić i Cvitanović u utrci za načelnika PosušjaKonačno su poznata imena kandidata političkih stranaka za načelnika Posušja. Nakon višemjesečnog kalkuliranja i levaćenja javnosti i političkih protivnika imenima koja su služila samo za zbunjivanje konkurencije kandidati za načelnika su :

HDZ BiH je kandidirao Branka Bagu – Buću.

Branko Bago je dugogodišnji djelatnik Turističke zajednice ZHŽ-a, jedan od osnivača HPD Pločno i višegodišnji predsjednik ovoga planinarskog društva koje je zastave Herceg-Bosne izvjesilo na najvišem vrhu Evrope, Mont Blancu kao i najvišem vrhu Afrike – Kilimanjaru.

Također, Bago je jedan od osnivača HGSS-a sa kojm je imao nekoliko intervencija a pri posljednjoj, kada su izvlačili tragično stradalu braću iz jame Trobukva u Studenim Vrilima je jedva iznio živu glavu.

Podsjetite se na linku ;)

Priopćenje HGSS-a o zbivanjima u jami Trobukva u Studenim Vrilima=865

Branko Bago je također jedan od najzaslužnijih za prošlogodišnje organiziranje „Kamendana“ u Posušju.

http://www.youtube.com/watch?v=uhA_a3HsTOg

Ako ovomu gore pridodamo kako je Branko Bago – Bućo aktivni učesnik Domovinskoga rata prvo kroz postrojbu „Posuški Vitezovi“ a kasnije kao pripadnik „Bušića“ možemo samo reći dobar izbor.

Jedina bošnjačka stranka koja djeluje u Posušju, HSP BiH je kandidirao YUrišićevu posvudušu Matu Pavkovića – Lucića.

Mate se sjećamo kao kandidata za Načelnika i na prošlim lokalnim izborima, a u povijesti izbornih rezultata zasigurno će se pamtiti kako je uspio osvojiti manje glasova nego njegova partija. (Nije greška, HSP je partija, nije stranka, svi drugovi su u njoj ;) )

Nakon debakla na tim izborima YUrišić je Matu zaposlio u Elektroprivredi HZHB a Mate je vrijedno obilazio sve izbore za Miss kojima je jedan od pokrovitelja bila i Elektroprivreda.

Problem je što nisu izbori za Miss nego načelnika tako da ne znamo kako će se Mate snaći. Očekujemo debakl većih razmjera :)

 

HDZ 1990 je kandidirao Jakova Jukića – Cvitanovića.

Vjerojatno najbolji izbor od kadrova kojima devedesetka raspolaže ali…

Jakova čeka velika hipoteka nerada aktualnog načelnika Petra Polića koji također dolazi iz devedesetke. Čeka ga hipoteka poslušnika Vjekoslava Bakule i Jerke Lijanovića a moraće objasniti i poticaje koje je njegova tvrtka dobila za vrijeme Bakulinog vladanja financijama naše Županije.

Nekako se ne možemo oteti dojmu kako je vrhuška devedesetke odlučila na ovim izborima žrtvovati čovjeka koji je najbolji kadar koga imaju, svjesno ga poslati u unaprijed izgubljenu utrku kako bi prikupili koji poenčić kod Bože Ljubića. Šteta, velika šteta ali devedesetka je uostalom i poznata po tomu što potroši a zatim odbaci najkvalitetnije ljude dok oni nekvalitetni uporno ostaju na vrhu.

posusje-online.com

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -