Petak, 21 lipnja, 2024

SAD neće napasti Venezuelu, jer Pentagon napada samo slabe zemlje

Must Read

U ekskluzivnom intervjuu za Telesur su američki lingvist Noam Chomsky i novinar John Pilger ponašanje predsjednika Donalda Trumpa prema Venezueli opisali kao ”neodgovorno”, ali sve u svemu ”predvidljivo”, odnosno u skladu s ponašanjem ranijih predsjednika Sjedinjenih Američkih Država u sličnim političkim situacijama.

Chomsky je Trumpove izjave nazvao ”šokantnima i opasnima”, ali ih se može objasniti tonom kojim Trump obično komunicira sa svojom izbornom bazom i potrebom da bude u središtu pozornosti”.

Zbivanja u Caracasu se brzo okreću u Madurovu i korist Bolivarske revolucije, dok Trump uopće ne brine o posljedicama njegovih izjava u svijetu”, rekao je Chomsky.

”Naša najveća nada je da netko uopće u SjedinjenimAmeričkim Državama razumije štetne posljedice takvog stava i preuzme kontrolu nad situacijom”, zaključio je Chomsky.

Sa svoje strane, novinar John Pilger je rekao kako je Trumpova politika, uz moguću invaziju, potpuno u skladu s američkom praksom prošlog stoljeća.

“Prijetnja američke vojne invazije je skladu s američkom vanjskom politikom u zadnjih 70 godina”, kazao je John Pilger.

”Sjedinjene Američke Države su već napale Venezuelu sa subverzivnim grupama kao što su NED, koji podržava takozvanu ‘demokratsku opoziciju’ koji zapravo pokušava nasilno svrgavanje legitimno izabrane vlasti. To je ozbiljan zločin u međunarodnom pravu,… državni udar”, rekao je Pilger.

Malo je vjerojatno da će SAD napasti Venezuelu. Washington može napasti samo bespomoćne zemlje, a Venezuela nije bespomoćna. Ali bi barem civilizirani svijet trebao podržati vladu Caracasa, koji je meta propagandnog rata, koji se, kao zaraza, širi masovnim medijima. Ako Venezuela padne, past će cijelo čovječanstvo”, dodao je Pilger.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

David Čamber se vratio u Zrinjski

David Čamber, 19-godišnji krilni napadač koji je u četvrtak počeo pripreme s Plemićima, u petak je i službeno stavio...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -