Četvrtak, 18 srpnja, 2024

SAD: Ekstremisti će se ujediniti u veliku mrežu širom Afrike i Azije

Must Read

Nacionalno obavještajno vijeće (NIC), centar za dugoročno i strateško planiranje američkih obavještajnih agencija, u svom najnovijem analiziranju globalnih političkih i ekonomskih prilika u svijetu, predstojeće je razdoblje nazvalo “brdovitim putem”.

NIC je priopćio da će se u budućnosti produbiti jaz između društvenih slojeva i religijskih skupina. U isto vrijeme, “ekstremisti će se ujediniti u veliku mrežu širom Afrike, arapskog svijeta i dijelova Azije”.

Riječ je o izvještaju kojeg NIC pravi svake četiri godine s ciljem da bude predan sadašnjem ili nadolazećem američkom predsjedniku.

Prema predviđanju NIC-a, “natjecanje između Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Rusije će se zagrijati, što će podići rizik za sukobe u budućnosti”.

Tehnološki napredak, prema izvještaju, prisilit će vlade i njihove građane da se “bore za sigurnost podataka, privatnosti i radna mjesta”.

Predviđa se i usporeni ekonomski rast na globalnoj razini./AA/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -