Published On: Čet, ruj 20th, 2018

Sa samo par tweetova, ovaj mali kafić je doveo Ryana Goslinga na kavu

Kafić Grinder Caffe u Torontu, prije samo nekoliko dana zaokupio je pažnju svih društvenih mreža kada je njihova kampanja za privlačenje glumca Ryana Goslinga postala viralna, ostvarivši tada više od 10 000 „like“-ova i „retweet“-ova u samo nekoliko sati.

Kampanja na društvenim mrežama obuhvaćala je kartonski lik Ryana Goslinga. To su iskoristili kao pozivnicu glumcu da posjeti kafić za vrijeme njegovog boravka u Torontu na Toronto International Film Festivalu gdje je promovirao svoj najnovijeg filma, biografiju o Neil Armstrong-u, nazvanu First Man.

Iz kafića su Goslingu obećali besplatnu kavu, te su čak ponudili i da mu platite vožnju Uberom od crvenog tepiha do lokala. Gosling je ipak njihovo plaćanje vožnje odbio, ali je u utorak poslijepodne došao kako bi uživao u besplatnoj šalici kave.

Prema CBC-u, ova kampanja vlasnicu, Joelle Murray, koštala je samo 50$ (ne uključujući Goslingov kartonski lik).
Mala poduzeća poput kafića nemaju velike marže ni budžete kojima bi si mogli priuštiti promocije, a kamoli nekakvo reklamiranje, zbog toga je za njih važno iskoristiti svaku priliku gdje barem na 15 minuta mogu biti u središtu pozornosti.

Kako pratiti primjer ovog kafića i kreirati takvu kampanju na društvenim mrežama kojom ćete privući slavnu osobu? U nastavku je samo nekoliko savjeta:

  1. Sanjajte veliko – ovdje nije bila riječ o Starbucksu ili sponzorstvu vrijednom milijun dolara. Ovo je samo jedna žena s velikim snovima, a malim budžetom koja je uspjela.
  2. Budite osobni – prije ove kampanje Grinder Coffee je na svom twitter računu imao tek 300 sljedbenika i 100 tweetova. Ovim sadržajem i dobrim izborom osobe, kampanja je postala viralna i Murray je kako bi privukla pozornost prave osobe – u ovom slučaju Ryana Goslinga, koristila slikom obogaćen niz tweetova.
  3. Budite uporni – ovo je bio odlično isplaniran i izvrsno izvršen 10-dnevni plan, gdje je vlasnica Murray bila nepopustljiva, izradom lika, Ryana Goslinga, od kartona i u pravoj veličini nekoliko puta dnevno ga je fotografirala objavljivala na društvenim mrežama.
  4. Potaknite druge da dijele vaš sadržaj – ljudi znaju biti lijeni zato vi morate biti ti koji ćete ih potaknuti da dijele vaš sadržaj. Tako je Murray poticala svoje goste (čak i gradonačelnika Toronta) da se slikaju s postavljenom figurom i slike objavljuju na svojim profilima.

Toronto International Film Festival je završio ima nekoliko dana i Ryan Gosling je vjerojatno napustio grad, no njegov posjet jednom malom, običnom kafiću ipak će odjekivati tjednima, ako ne i mjesecima.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare