Published On: Čet, ožu 24th, 2022

Ruski zviždač otkriva: Rizik od državnog udara raste

 

Rizik od državnog udara ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) protiv predsjednika Putina raste svaki tjedan kako se rat u Ukrajini nastavlja, rekao je zviždač iz samog vrha ruske obavještajne službe, prenosi Guardian.

Zviždač tvrdi da su kaos i nezadovoljstvo zahvatili sigurnosne službe nakon neuspjele ruske invazije na Ukrajinu.

To je najavio Vladimir Osechkin, prognani ruski aktivist i osnivač grupe za ljudska prava, koji tvrdi da anonimni ruski obavještajac sve to piše u pismima koja dobiva i koja je objavio.

Osechkin je za Times rekao da je rizik koji su obavještajci preuzeli da progovore znak njihovog rastućeg bijesa na Putina i nezadovoljstva sankcijama koje utječu na agente FSB-a koji više neće moći ići na odmor u svoje vile u Italiji i odvesti svoju djecu u Disneyland Pariz.

Govoreći iz svog doma u Francuskoj, gdje živi u egzilu od 2015., Osechkin je rekao:

– Putin već 20 godina stvara stabilnost u Rusiji. Službenici FSB-a, policajci, državni tužitelji, ti ljudi unutar sustava, mogli bi živjeti jako dobro. Ali sada je sve nestalo. Oni prepoznaju da je ovaj rat katastrofa za gospodarstvo, za čovječanstvo. Ne žele se vratiti u Sovjetski Savez. Svaki tjedan kako se ovaj rat nastavlja povećava se mogućnost pobune svih ovih neistomišljenika u sigurnosnim službama.

 

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
3 mjeseci prije

Raste kao drzavni udar u USA,kao državni udar u Bjelorusiji.Zar nebi bilo lakše da se napravi državni udar u Ukraini,i svrgne budala koja pokušava da pobjedi velesilu,ne mareći za svoj narod i žrtve.
Zar je okupacija od Rusije prvi put za ukrajinu,zar je to toliki bauk da se mora raseliti 20 miliona ukrainaca i umrijeti možda čak milion.Veoma interesantne teorije se mogu čuti u medijima koji podržavaju rat i razaranja u ime nekih država isto kao i hrvatska koja se borila za svoju slobodu da bi uletjela u neku drugu zavisnost,i ne znajući da će jednog dana postati samo europski entitet.Eto zato BiH treba da bude 3 entiteta,jer ionako će cijela europska unija biti sastavljena od entiteta.

Last edited 3 mjeseci prije by Srbče
nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
3 mjeseci prije

U Ukraini čhetnici rade na svrgavanju “budale” ne mareći za njihov narod a ni svoj !
A Hrvatska je “uletjela” tamo gdje su i Hrvati htjeli !
Vi to nemojte to uraditi nipošto, povucite i onih dva milijuna Srba koji su na krivom(mrskom-trulom) zapadu !
Uradite jednom pravu stvar tj budite dosljedni !

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
3 mjeseci prije

I ti si jako pametan upm…

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
3 mjeseci prije

Tako je, lave.

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
3 mjeseci prije

eto zato ti trebas sto prije u maticu

Srbče
Srbče
3 mjeseci prije

Pre će biti da je on Ruski dupli agent.Jel to onaj Putinov pomoćnik koji je prebjegao.Smješna priča.Ako su Rusi tako aljkavi kako su do sad uopšte preživjeli Američku agresivnu politiku.Kako je taj putin uopšte živ,ameri ga mogu ubiti kad hoće ,ali on je Američki igrač onda.Ovaj zviždač je kao i onaj Snouden,što je iznio toliko nebitnih podataka da se i dan danas svi čude šta je to on nama rekao ili otkrio a što mi to već nismo znali.

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
3 mjeseci prije

pre-prije…..prebjegao-prebegao….smjesna-smesna….prezivjeli-preziveli….de koncentrisi se malo,jbg hoces ekavicu ili ijekavicu,…odluci se

Lamza
Lamza
3 mjeseci prije

Ja budale zviždača. Zašto objavljujete ovako glupe tekstove?

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
3 mjeseci prije

Čovjek pobjegao iz raše i sad priča šta se tamo dešava. E u pm…