Published On: Čet, ruj 23rd, 2021

Rusija pozvala kosovske vlasti da povuku policijske snage sa sjevera


Moskva je izrazila veliku zabrinutost zaoštravanjem situacije na sjeveru Kosova i pozvala kosovske vlasti da neodložno povuku policijske snage iz tog dijela.

Dalje podizanje napetosti prijeti da izazove ozbiljne probleme i da podrije stabilnost na Balkanu, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

„Očekujemo da će američki i europski pokrovitelji Prištine na kraju krajeva naći način da otreznujuće utječu na svoje štićenike kako bi se izbjegao destruktivni scenarij koji prijeti cijeloj regiji“, navodi se u priopćenju, prenosi agencija Beta.

Rusko ministarstvo navodi da prištinska policija „pod izmišljenim razlozima“ sprječava kretanje transporta kroz granicu sa središnjim dijelom Srbije“, primijenjujući pri tom „nasilje u odnosu na civile“.

„U suštini, riječ je o pokušaju lokalnih Albanaca da otmu teritoriju sa srpskim stanovništvom, i da uspostave svoju kontrolu. Ta dejstva predstavljaju provokaciju koja ima za cilj da nastavi s etničkim čišćenjem i istisne Srbe s Kosova“, navodi rusko MSP.

Ocjenjuje se da KFOR i EULEX ponovo nisu sposobni ili voljni ispuniti svoju funkciju održavanja mira i sigurnosti./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Jovke
Jovke
Gost
1 mjesec prije

Kosovo je srce Srbije.Bravo braćo Rusi.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x