Published On: Uto, ožu 8th, 2022

Rusi objavili fotografiju iz Zagreba: “Europa shvaća da će skupo platiti sankcije”

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je komentar novinarke Elene Karajeve pod naslovom “Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji”. Komentar je ilustriran fotografijom jučerašnjih gužvi na benzinskim pumpama u Zagrebu, uoči velikog povećanja cijene goriva.

“U situaciji u kojoj vam se stalno dovikuje da ste cinični agresor, Moskva bira drugačiji način djelovanja – mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke”, piše novinarka.

“Euforiju iz prvih dana, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz briselske kutije gotovo svaki sat, zamijenilo je grozničavo kalkuliranje posljedica za sebe i svoje bližnje.

A ovi rezultati, recimo uz sav nama svojstven moralni i politički cinizam, izgledaju ne samo briljantno nego jednostavno zastrašujuće.

U vrlo bliskoj budućnosti za europske građane koji su se jedva oporavili od divljajuće pandemije cijene svega će naglo skočiti. Litra benzina probit će granicu od dva eura jer nafta svakodnevno postavlja nove rekorde rasta. Sljedeći na redu je vrlo realan nedostatak metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo svaku drugu industriju.

Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica. Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez novonastalih trenirki Adidas (obje tvrtke, kao i niz drugih, odlučile su napustiti rusko tržište kako bi nas kaznile), ali bez kruha, bez maslaca, bez svježeg povrća, voća… europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti”, piše ruska novinarka./HMS/

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Dama
Dama
2 mjeseci prije

Hahajaha

Poskok - kultni slobodarski portal u ex-Yu!
Poskok - kultni slobodarski portal u ex-Yu!
2 mjeseci prije

Plenkoviću 🙁 , ćuti i kradi 😉 – nije problem 🙁 – ali samo se Ti taj Tvoj kretenski HDZ Hrvatske prestanite miješati u politiku 🙁 !!!

Idite u crkvu, idite u šoping u Trst 😎 , idite u mp3 😉 – ali samo prestanite praviti štetu Hrvatskoj 🙁 !

Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Pa ne stoje u redovima u Americi i u Engleskoj.Samo glupi Europljani.

Hvo..zauvjek.
Hvo..zauvjek.
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
2 mjeseci prije

Ovo je i dobro okk,ali kad ovako krenu redovi za hranu,e too tek bude muka,pa turizam out ,ne piše nam se dobroo,ja to komentiram cijelo vrijeme,kad se dva bika bodu krave čekaju ishod te borbe i priklone se jačem ne srljati u propast prije borbe,pametnom dosta,orban drzži slavini nafte za hr..a Car njemu i svima nama pa rezultati te politike polako izlaze na površinu,uvijek je bilo s Rusom budi dobar i pametno igraj,ne se siliti još ako si ovako jadan,lako plenki tuđim mudima slamu mlatit,hmmmm.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
2 mjeseci prije

Svugdje ima idiota! Jeftinije gorivo će ih doći skuplje, jer su više potrošili goriva, a time i novca čekajući u redovima, nego što bi potrošiti novca po novoj cijeni goriva da nisu čekali u redovima.

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Opet će krst sa križem nekako.. Al s mošnjanskim radikalizmom teško.. Jao vama mošnje bez pameti a zavađani sa svima, jao vama..