Published On: Sri, ožu 19th, 2014

RUSI ISMIJAVAJU OBAMINE SANKCIJE ‘Jedino što volim iz Amerike je Tupac, a za slušanje rapa viza mi ne treba’

RUSI ISMIJAVAJU OBAMINE SANKCIJE 'Jedino što volim iz Amerike je Tupac, a za slušanje rapa viza mi ne treba'

 MOSKVA – Nakon što je Barack Obama smrtno ozbiljnog izraza lica i oštrim tonom u ponedjeljak zagrmio u Bijeloj kući kako će Rusiju aneksija Krima ‘koštati’ te je pritom najavio sankcije za 11 ruskih, ukrajinskih i krimskih dužnosnika, uslijedila je salva ciničnih i ironičnih reakcija ljudi koji su se našli pod sankcijama, koje uglavnom uključuju zabranu putovanja u Ameriku i blokadu imovine.

Među njima je i Vladislav Surkov, blizak suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je jednim ruskim novinama rekao da jedino što mu se kod Amerike sviđa je Tupac, ‘a za slušanje rapa viza mi ne treba’.

Surkov kaže da mu je velika čast što se našao na američkoj crnoj listi, a dodaje i da, osim legendarnog Tupaca, voli i pjesnika Allena Ginsberga te slikara Jacksona Pollocka. ‘Ni da bih vidio njihov rad ne trebam vizu. Dakle, ne gubim ništa’, rekao je Surkov.

Na sličnoj je liniji i ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin, koji je na sankcije reagirao ciničnim objavama na Twitteru. Napisao je da je pomislio da se netko sprda u ime ‘druga Obame’.

‘Druže Obama, što ćete učiniti s onima koji nemaju ni bankovnih računa ni imovine u inozemstvu? Ili na to niste mislili?’, napisao je Rogozin.

Direktor Kremlju odane televizijske postaje LifeNews TV Ašot Gabreljanov sankcije je komentirao sljedećim riječima: ‘Ne da nisu ugrizle ruskog medvjeda, nego su ga poškakljale tako da se histerično smije.’

Ruski oporbenjak Aleksej Navaljni također smatra da su sankcije protiv ruskih dužnosnika smiješne. ‘Obama je našim lopinama dao razloga za smijeh i samo ih je ohrabrio’, rekao je.