Srijeda, 24 travnja, 2024

ZDRAVKA BUŠIĆ: Hrvate se promatra kao Židove s početka dvadesetog stoljeća

Must Read

Zastupnica u Europskom parlamentu Zdravka Bušić osudila je nastojanja bošnjačke vlasti i većine u Federaciji BiH da nastave snažniju politiku centralizacije vlasti i unitarizacije ovoga entiteta unatoč tome što je to protivno nedavno donesenoj Rezoluciji Europskoga parlamenta o BiH koju su znatnom većinom prihvatile sve političke grupacije u Europskom parlamentu.

“Bošnjački unitarizam najprije potiče separatističke tendencije Republike Srpske, a unutar Federacije BiH treći konstitutivni narod, dakle Hrvate, dovodi u poziciju potpuno bespravnoga naroda. To svjedoče pokušaji da se, isključivanjem županijskih predstavnika iz koordinacijskog tijela u razgovorima s Europskom unijom, Hrvati potpuno potisnu iz javnoga i političkog života zemlje. Pristup koji se nameće Hrvatima, favorizira entitete, što nije samo pogubno za Hrvate, već i za državu BiH jer se na taj način potiče separatizam i finalizira podjela BiH na bošnjačko-muslimanski i srpski dio zemlje”, ocijenila je zastupnica Bušić za “Večernji list”. Dodala je da je ovakav odnos u Europi nezamisliv. Vrlo je opasan i pokušaj bošnjačkih stranaka da opravdane frustracije naroda socijalnim stanjem, u koje su ga uglavnom svojom neodgovornom, netolerantnom i samodržačkom politikom same dovele, prebace na hrvatski narod.

“Opasnost je tim veća”, tumači Bušić, “što je takav politički predložak u socijalnoj psihologiji poznat po nazivu „žrtveno janje“ i podsjeća na totalitarna razdoblja povijesti 20. stoljeća, kad je za sve nedaće bio optuživan židovski narod”.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x