Published On: Pet, pro 16th, 2016

RS će organizirati referendume unatoč prijetnjama Valentina Inzka

Dodik ističe da Inzko ni slučajno ne govori u ime cijele međunarodne zajednice i da su sve njegove izjave posljedica želje da sačuva svoju poziciju i mjesečnu plaću od čak 25.000 eura

Predsjednik RS Milorad Dodik kaže da će nastaviti organizirati referendume unatoč prijetnjama visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da će u tom slučaju zatražiti vojnu intervenciju zapadnih vojnih sila prenosi Večernji list.
Dodik u intervjuu za Informer ističe da Inzko ni slučajno ne govori u ime cijele međunarodne zajednice i da su sve njegove izjave posljedica želje da sačuva svoju poziciju i mjesečnu plaću od čak 25.000 eura (50.000 KM).
“Normalno je da Republika Srpska i ubuduće organizira referendume i o tome se neće pitati Valentin Inzko. Niti on govori u ime međunarodne zajednice, niti predstavlja vojnu silu Zapada. Što bi rekao naš narod, on prijeti praznom puškom”, rekao je Dodik. Dodao je kako je Inzkova pozicija jasna.
“Njegova plaća od 25.000 eura izravno ovisi samo od dobrih odnosa s muslimanima u Sarajevu. Zato se i obrušava na RS. Istina je, međutim, da je Inzko potpuno periferni politički faktor koji je tu samo da bi lutao”, naglasio je Dodik. Istaknuo je da su Inzko i Bakir Izetbegović, lider SDA i član Predsjedništva BiH, zajednička priča. “Žele uništiti RS. Inzkova mržnja izvire iz svake njegove riječi. Pokušava strašnim lažima sačuvati poziciju i pridobiti simpatije Sarajeva. Inzko, kao i svi drugi visoki predstavnici, jesu krupni međunarodni kriminalci koji su kršili i krše međunarodno pravo napakiranim sustavom koji važi samo za RS. Umjesto da tumači Dayton, što mu je posao, on ga zlouporabljava. Usprkos tome, mi idemo svojim putem i on je jačanje institucionalne snage RS”, naglasio je predsjednik RS.
“Odvajanjeovdje nije na dnevnom redu, već kršenje Daytona. Svi visoki predstavnici su masovno u svojim mandatima kršili taj mirovni sporazum. Oni su dužni izvješće podnositi Srbiji, RS, BiH i Hrvatskoj, ali je onda vještački stvorena priča da se izvješća podnose Vijeću sigurnosti. A bit je da se sve svelo na to da Inzko služi muslimanskoj politici”, zaključio je Dodik.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>