Published On: Pet, pro 16th, 2016

Masni Dino: Merlin prvobitno tražio 462.000 KM za Novu godinu


Prva ponuda Dine Merlina Gradskoj upravi za “pružanje usluga organizacije dočeka Nove 2017. godine” iznosila je 462.150 KM. Ponuda je stigla na na adresu Grada Sarajeva 31. oktobra.
Međutim, u Gradskoj upravi su smatrali da ova ponuda Dine Merlina znantno premašuje osigurana budžetska sredstva prenosi N1.
Uslijedili su novi pregovori. Iz Gradske uprave Grada Sarajeva su zahtijevali da Merlin dostavi novu ponudu u skladu sa raspoloživim budžetom Grada Sarajeva, a ostatak nedostajućih sredstava namiri kroz sponzorske ugovore, da preuzme obavezu finansiranja usluga hitne pomoći, kao i osiguranje objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini lokacije na kojoj će se održati sam događaj.

Pet dana nakon prve, uslijedila je i druga ponuda Magaze, ekskluzivnog zastupnika Dine Merlina, u iznosu od 250.000 KM sa PDV-om i sa novom lokacijom održavanja same manifestacije i to na Trgu BiH.
Doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva u saradnji sa sarajevskim općine.
Također, očekuje se mnogo veći broj turista u Gradu na Miljacki nego što je bio slučaj u prethodnim godinama.