Srijeda, 29 svibnja, 2024

Rothschild: U tijeku je najveći financijski eksperiment u povijesti

Must Read

“Niske kamatne stope, niski prinosi državnih obveznica i kvantitativno olakšanje dio su najvećeg financijskog eksperimenta u povijesti svijeta, a posljedice tog eksperimenta su nepredvidljive”, kazao je šef RIT Capital Partnersa, lord Jacob Rothschild.

“Razdoblje od šest mjeseci koji smo proučili pokazuje kako centralne banke provode najveći eksperiment u monetarnoj politici u povijesti svijeta. Nalazimo se u neistraženim okolnostima – nemoguće je predvidjeti utjecaj niskih kamatnih stopa, niskih prinosa državnih obveznica i velikog kvantitativnog olakšanja”, piše Rothschild klijentima svoje kompanije u najnovijem polugodišnjem financijskom izvještaju.

Rothschild je upozorio kako je takva politika već dovela do velikog rasta tržišta dionica te kako su američke dionice ostvarile trostruki rast od 2008. godine, kako su investicije porasle i kako je volatilnost ostala niska.

Međutim, realni sektor ekonomije nije ostvario takav profit, Rothschild upozorava kako je rast u tom sektoru “anemičan”, kako je “potražnja slaba” te kako je “deflacija prisutna u mnogim dijelovima razvijenog svijeta”.

Milijarder je upozorio i na ekonomske rizike koji proizlaze iz globalne geopolitičke situacije, navodeći Brexit, američke predsjedničke izbore i usporeni ekonomski rast Kine kao neke od faktora neizvjesnosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -