Srijeda, 24 travnja, 2024

KURZ: Secesionistički koraci u RS krajnje štetni za BiH DODIK: Taj mali je kreten

Must Read

Ovi secesionistički koraci koje primjećujemo u RS krajnje su štetni za Bosnu i Hercegovinu, ali i njena oba entiteta – upozorio je u intervjuu za ‘Dnevni avaz’ austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz.
Istaknuo je kako nema ništa što investitore više plaši od nesigurnih prilika i atmosfere destabilizacije i sukoba.
-A Bosni i Hercegovini hitno trebaju investitori, kako domaći tako i strani. Također, iz Austrije ih treba doći još više. Nacionalistički nabijena secesionistička retorika ne stvara niti jedno jedino radno mjesto – poručio je Kurz.
Komentirajući najavljeni referendumu o danu RS, naglašava kako su se u vezi s ovim pitanjem Europska unija i SAD, najvažniji prijatelji BiH, dakle time i Austrija kao država članica EU, nedvojbeno izjasnile.
Ustavni sud BiH, naglašava on, jasno se odredio spram suštine pitanja. Odluke najviših državnih sudova moraju se poštivati.
Kada je u pitanju dogovor o usuglašavanju mehanizma koordinacije, austrijski šef diplomacije poručuje da svakoj budućoj zemlji članici EU treba mehanizam koordinacije u pogledu europskih pitanja. Bez takvog mehanizma ne može se pregovarati.
-On može biti potpuno različit od zemlje do zemlje. Tako se, recimo, u Austriji uzima u obzir federalna struktura naše zemije. Mora postojati jasno strukturiran mehanizam i on mora biti takav da može funkcionirati, a ne da, kako se to kaže, dodatno dosipa pijesak u pogon, odnosno da bude prepreka odvijanju procesa. To da se u BiH godinama ne uspijeva napredovati u tom pogledu, nameće ipak pitanje koliko je ozbiljno nekim politički odgovornima stalo do napretka u pravcu Europe. U slučaju nekih drugih tema ipak se i može postići suglasnost – kazao je Kurz.
U izjavi za TV1 dodik je Kurza nazvao “kretenom koji je umislio da je važan”.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x